Bakan Tunç: Deprem davalarında adalet sağlamak şart
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem davalarında adaletin sağlanması için bilirkişi raporlarındaki farklılıkların giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Ömer Koç/Kahramanmaraş, - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6 Şubat depremleriyle ilgili yürütülen ceza soruşturmalarında bilirkişi raporlarından doğan farklılıkların bulunduğunu belirtti. Tunç, bu durumun yargılama süreçlerinde farklı sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekerek, "Burada özellikle birliği sağlamak ve hakkaniyetli bir sonuca ulaşmak gerekir" ifadesini kullandı.

DEPREM DAVALARINDA YAŞANAN SORUNLAR
Kahramanmaraşta düzenlenen Deprem davalarında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konulu toplantıya katılan Bakan Tunç, 6 Şubat depremlerinin hem ceza hem de idari yargı boyutunun olduğunu vurguladı. Toplantıda, 11 ildeki yargı mensuplarıyla bir araya geldiklerini ifade eden Tunç, ceza soruşturmalarının çok önemli olduğunu ve devam eden davaların bulunduğunu belirtti. Toplantının amacı, adaletin sağlanması için gerekli çalışmaların yapılmasını sağlamak olarak öne çıktı.

CEZA DAVALARI VE YARGI SÜREÇLERİ
Bakan Tunç, 6 Şubat depremleriyle ilgili toplam 2 bin 591 ceza davasının açıldığını, bunlardan 148inin tutuklu olduğunu ve 837 soruşturmanın aktif olarak sürdüğünü aktardı. Ayrıca, idari yargıda da 116 bin 696 davanın açıldığını ve bunların 83 bin 321’inin ilk derece mahkemelerinde karara bağlandığını belirtti. Tunç, "Adaletli bir sonuca ulaşmak için bu süreçlerin hızlandırılması gerekiyor" dedi.





Bakmadan Geçme
İzmir'de depremzedeler 6. yılda adalet aradı
DİSK Genel Başkanı: "Adaletsizlik yüzünden geçinemiyoruz
Aylin Yaman, Sincan Cezaevi önünde tutuklamaları eleştirdi
Ümit Özdağ: Adalete güven, muhalefete uygulanan politikalarla sarsıldı
Bakan Gürlek, 68 faili meçhul cinayeti aydınlattıklarını duyurdu
Covid düzenlemesinde eşitlik talebi: Cezaevlerinden adalet beklentisi
