Bakan Uraloğlu, Mısır'da Türkiye'nin ulaştırma vizyonunu paylaştı
Bakan Uraloğlu, Mısır'da düzenlenen forumda Türkiye'nin ulaştırma vizyonunu anlatarak, önemli projelere ve iş birliklerine dikkat çekti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleştirilen TransMEA 2025 Forumu ve Fuarı çerçevesinde, Sanayi Ulaştırma ve Lojistik Uygulamada: Orta Doğu ve Afrika’nın Birbirine Bağlanması Paneli'nde konuşma yaptı.
ULAŞTIRMA VE LOJİSTİKTEKİ ÖNEM
Bakan Uraloğlu, ulaştırma ve lojistik alanlarının ülkelerin ekonomik büyümesinin yanı sıra siyasi ilişkilerinin gelişimine de katkı sağladığını belirtti. Türkiye'nin ulaştırma vizyonu ve bu alandaki çalışmaları katılımcılarla paylaştı. Türkiye’nin stratejik konumu sayesinde Asya, Avrupa, Afrika ve Orta Doğu bağlantılarını sağladığını vurguladı.
BÜYÜK YATIRIMLAR YAPILDI
Bakan Uraloğlu, son 23 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ulaştırma ve haberleşme altyapısına yaklaşık 300 milyar dolar yatırım yapıldığını ifade etti. Avrupa ve Asya'nın karayolu ve demiryolu yapılarıyla birbirine bağlandığını belirten Bakan, Doğu-Batı ekseninin desteklenmesi gerektiğini düşündüğünü dile getirdi. Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin Kalkınma Yolu Projesi ve Üç Deniz Girişimi'ni geliştirmek için çaba harcadıklarını, bu projelerin Türkiye, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar iş birliği ile hayata geçirileceğini söyledi. Ayrıca, Mısır ile Türkiye arasındaki Ro-Ro taşımacılığının yeniden başlatılması için gayret gösterdiklerini de belirtti.
Bakmadan Geçme
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'ndan Özgür Özel'e cevap
Türkiye ve Suriye ticaret hacmi hedefi 10 milyar dolar
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Yalova-Armutlu Yolu seyahat süresini yarıya indirdik, yıllık 260 milyon lira tasarruf sağlıyoruz
İzfaş, Multimodal 2026'da Türk lojistik sektörünü dünyaya tanıttı
TIR dorseleri trenle taşınacak: Prototip vagonlar hazırlandı
İZFAŞ, Türk lojistik sektörünü İngiltere'ye taşıyacak dev organizasyon
