Bakan Uraloğlu'ndan 15 Temmuz mesajı: 'İrade Bizim, zafer bizim
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde yaptığı açıklamada, şehitleri rahmetle anarak bağımsızlık vurgusu yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla önemli bir mesaj yayımladı.
15 TEMMUZ'UN ANLAM VE ÖNEMİ
Bakan Uraloğlu, 15 Temmuz'un 10'uncu yıl dönümünde, bu tarihinin aziz milletin vatanı ve demokrasisi uğruna verdiği mücadelelerin en büyük destanlarından biri olduğunu belirtti. Uraloğlu, 'İrade Bizim, Zafer Bizim' temasıyla taçlandırılan bu yılın, Türk milletinin iradesine zincir vurulamayacağının bir göstergesi olduğunu vurguladı. O gece, hain darbe girişiminin karşısında dimdik duran milletin, dünyaya güçlü bir mesaj verdiğini ifade etti.
ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ
Bakan, o karanlık gecede FETÖ mensuplarının milli iradeyi yok etme çabalarına karşı, milletin meydanlara çıkarak yazdığı tarihsel direnişin altını çizdi. Uraloğlu, TÜRKSAT çalışanlarının gösterdiği direnişin, haber akışının sürdürülmesine büyük katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, darbe girişimi sırasında canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle andıklarını ve onların fedakarlıkları sayesinde Türkiye’nin geleceğinin kurtulduğunu ifade etti. Uraloğlu, 15 Temmuz’un 10'uncu yılında, bu toprakları vatan kılan şehitlerin emanetine sahip çıkacaklarını ve bir daha böyle hain teşebbüslere geçit vermeyeceklerini belirtti. 'Bağımsızlık sevdamız ebediyen sürecek' diyerek, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmak için durmaksızın çalışacaklarını, milletle omuz omuza olacaklarını vurguladı.
Bakmadan Geçme
Özgür Özel: Türkiye'de demokrasi, halkın iradesiyle şekillenecek
YENİ Parti heyeti, Mersin'de demokrasi mücadelesi veriyor
TBMM Başkanı Kurtulmuş, 27 Mayıs mağdurlarını andı
Avrupalı Demokratlar, İmamoğlu'nun hapis cezasına tepki gösterdi
Artvin'de 12 Eylül darbesinin 46. yılı anıldı
İmamoğlu'ndan Atina'daki demokrasi etkinliğine mesaj
