Binali Yıldırım, 'Öget Şen Kızılay Anaokulu'nu törenle açtı
Binali Yıldırım, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan 'Öget Şen Kızılay Anaokulu'nun açılışını gerçekleştirdi ve eğitim yatırımlarının önemine dikkat çekti.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde hayırseverler tarafından inşa edilen ‘Öget Şen Kızılay Anaokulu’, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla açıldı.

ANNEANNESİNE ADANAN OKUL
Hayırsever iş insanı Yaman Şen, babaannesi Öget Şen'in adını taşıyan anaokulunu, 81 il 81 anaokulu projesi çerçevesinde hayata geçirdi. Törene Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım'ın yanı sıra Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Milletvekili Saffet Bozkurt ve diğer protokol üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halk oyunları gösterisi yapıldı.

İNSANA YAPILAN YATIRIM ÖNEMLİ
Binali Yıldırım, eğitimde insana yapılan yatırımların önemine vurgu yaparak, “En büyük yatırım, insana yapılan yatırımdır” dedi. Ayrıca, Türkiye'nin demografik yapısında yaşanan değişikliklere dikkat çekti ve nüfus artışının gerekliliğini vurguladı. Yıldırım, “Cumhurbaşkanımızın 3 çocuk ısrarının bir hamaset olmadığı, bugün daha iyi anlaşılıyor” diye ekledi.

TERÖR BELASINDAN KURTULMAK ZORUNDAYIZ
Yıldırım, terör kaynaklarının daha verimli kullanılması gerektiğini belirterek, “2 trilyon dolar terörle mücadeleye kaynak aktardık. Eğer bu parayı insanımız için harcasaydık, Türkiye 3 kat büyüklüğe ulaşacaktı” dedi. Açılışın ardından, miniklerle etkinlik yaparak onlara oyuncak dağıttı.
Bakmadan Geçme
Zahide Kurun, eğitimde eşitliği ve güvenliği vurguladı
Müfredat laiklik ve adaletle çelişmiyor
Milli Eğitim Bakanı Tekin, öğrencileri kabul etti
Abidinpaşa İlkokulu’nun boşaltılmasına velilerden tepki
Derslik başına düşen öğrenci sayısı OECD ortalamasını aştı
Nazilli’de veliler ikili eğitime karşı seslerini yükseltti
