Gündem

Bingöllü emekli, hiç gitmediği Ankara'dan gelen 8 bin 500 TL'lik trafik cezasıyla mağdur oldu

Bingöllü emekli Abdulkadir Yüksel, hiç gitmediği Ankara'dan gelen 8 bin 500 TL'lik trafik cezasına itiraz ederek, aracının o tarihte Bingöl'de olduğunun kanıtlanmasını istedi.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Bingöllü emekli, hiç gitmediği Ankara'dan gelen 8 bin 500 TL'lik trafik cezasıyla mağdur oldu

Bingöl'de yaşayan emekli Abdulkadir Yüksel, satın aldığı hafif ticari aracına, hiç gitmediği Ankara'dan gelen 8 bin 500 TL'lik bir trafik cezasıyla karşılaştı. Ceza, aracın 29 Aralık 2025'te Ankara'nın Kahramankazan mevkisinde, Anadolu Otoyolu Akıncı Yol Kontrol Noktası'nda 'kamyonet' olarak kaydedilip, yetki belgesine kaydettirmeden kullanıldığı iddiasıyla kesildi. Yüksel, bu tarihte aracının Bingöl'de olduğunu ve il dışına hiç çıkmadığını belirterek şaşkınlığını ifade etti.

CEZANIN DETAYLARI VE İTİRAZ SÜRECİ

Cezaya itiraz eden Yüksel, Bingöl Adliyesi'ne başvurarak, aracın ceza tarihinde Bingöl'de olduğunun Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kayıtlarıyla tespit edilmesini talep etti. Ayrıca, ceza makbuzunda belirtilen sürücü H.B. hakkında suç duyurusunda bulundu. Yüksel, bu kişiyi tanımadığını ve aracında hiç 5 yolcu bulunmadığını vurgulayarak, durumun kendisini mağdur ettiğini söyledi.

MAĞDURİYETİN BOYUTLARI

Abdulkadir Yüksel, 'Bingöl'den başka hiçbir il dışına çıkmadığım halde bu ceza elime ulaştı. 8 bin 500 TL'lik bu cezayı kim ödeyecek, nasıl ödenecek; bilmiyorum. Mağdur durumdayım' diyerek yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi. Olay, trafik ceza sistemindeki olası hatalara dikkat çekerken, vatandaşların benzer durumlarla karşılaşma riskini de gündeme getiriyor.

Bu Yazıyı Paylaş