Brezilya'da dev proje: Caddenin ortasında nehir akıyor
Brezilya'nın Belém şehrinde hayata geçirilen dev proje, dünyanın ilk nehir geçen caddesi olma unvanını taşıyor ve ekosistem ile şehri bir arada sunuyor.

Şehir merkezlerinde genellikle trafik sıkışıklığı ve egzoz dumanı ile gri betonlar göze çarparken, Brezilya yeni bir projeyle bu alışkanlığı değiştirmeye hazırlanıyor.
DÜNYANIN İLK NEHRİ GEÇEN CADDESİ
Belém şehrinde 50 milyon dolardan fazla (2 milyar 169 milyon 121 bin Türk Lirası) yatırımla hayata geçirilen "Parque Linear da Doca", dünyanın içinden nehir geçen ilk caddesi olarak tarihe geçti. Proje, Visconde de Sousa Franco Bulvarı üzerindeki 1,2 kilometrelik eski ve atıl bir kanalı (Igarapé das Almas) dönüştürdü ve bu alanı doğayla iç içe geçmiş bir ekosisteme dönüştürdü. Kasım 2025'te Belém'de gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP30) sırasında Başkan Lula da Silva tarafından açılacak olan park, dünyaya "iklim direncini artırma" konusuna dikkat çekiyor.
Bakmadan Geçme
Brezilya'da Lula da Silva, başkanlık koltuğuna geri döndü
Futbolu sarsan belge skandalı! 10 bin dolara 10 günde antrenörlük lisansı iddiası
Brezilya'da uçak kazası: 3 kişi öldü
Filenin Sultanları Tarih Yazdı: VNL Şampiyonu Türkiye
Kahve ucuzladı, markete neden yansımadı? İşte fiyatların perde arkası
Brezilya'daki sel felaketinde can kaybı 46'ya ulaştı
