Büyükada'da plajdaki alevler ormana sıçradı: 4 kişi dumandan etkilendi, yangın kontrol altına alındı
Büyükada'da plajda başlayan yangın ormana sıçradı, 4 kişi dumandan etkilendi. İtfaiye ve orman ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor.

İstanbul'un gözbebeği Büyükada'da, Viranbağı Plajı'ndaki bir restoran bölümünde başlayan yangın, kontrol altına alınamayan bir hızla çevredeki ormanlık alana yayıldı. Kısa sürede büyüyen alevler, paniğe yol açarken, olay yerine acil müdahale ekipleri sevk edildi.

ORMAN YANGINI KORKUTTU
İhbarın ardından adaya itfaiye, sağlık ve polis ekipleri yönlendirildi. Havadan destek için yangın söndürme helikopteri de bölgeye intikal etti. Yangının kontrol altına alınması için yoğun bir çaba sarf edilirken, maalesef 4 kişi dumandan etkilendi. Bu kişilere ilk müdahale olay yerinde sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

KOORDİNELİ MÜDAHALE SONUÇ VERDİ
Adalar Belediyesi'nden yapılan resmi açıklamada, yangının Viranbağı Plajı'nın restoran bölümünde başladığı ve ormana sıçradığı doğrulandı. Dumandan etkilenen 4 kişinin sağlık ekiplerine teslim edildiği belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışmaları sayesinde yangının kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğü ifade edildi. Belediye, müdahale eden tüm ekiplere özverili çalışmaları için teşekkürlerini sundu.


Bakmadan Geçme
Orman yangınında yaralanan kedi Luna iyileşti
Zafer Partili Aslan orman yangınlarını gündeme getirdi
Bursa'da orman yangınına havadan ve karadan müdahale
Kozan’daki orman yangını, 3. gününde 2 ilçeye yayıldı
Kumluca yangını şüphelisi tutuklandı
Kütahya'nın Domaniç ilçesinde orman yangını kontrol altına alındı
