Çanakkale ruhu yeniden canlanıyor: 111. yıl anma törenleri için prova yapıldı
Çanakkale Kara Savaşları'nın 111. yıl dönümü anma törenleri için Şehitler Abidesi'nde genel prova yapıldı. Uluslararası törenler 24-25 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 111. yıl dönümü anma törenleri için heyecanlı hazırlıklar sürüyor. Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, Şehitler Abidesi'nde düzenlenecek olan uluslararası anma töreninin genel provası dün Eceabat ilçesinde gerçekleştirildi. Bu anlamlı günde, hem Türk şehitleri hem de yabancı askerler hep birlikte anılacak.

ULUSLARARASI ANMA TÖRENİ DETAYLARI
24 Nisan'da Şehitler Abidesi'nde düzenlenecek olan tören, uluslararası nitelik taşıyacak ve farklı ülkelerden temsilcileri ağırlayacak. Aynı gün, Fransız ve İngiliz anıtlarında da özel anma etkinlikleri yapılacak. Ertesi gün, yani 25 Nisan sabahı ise şafak sökerken Anzak Koyu'nda düzenlenecek bir ayin ile Anzak askerleri rahmetle anılacak. Avustralya Anıtı Lone Pine ve Yeni Zelanda Anıtı'nın bulunduğu Conkbayırı'nda da anma törenleri tertip edilecek.

HAZIRLIKLAR SON SÜRAT DEVAM EDİYOR
Resmi tören programı henüz tam olarak açıklanmamış olsa da, Anzak Koyu ve Yeni Zelanda Anıtı çevresinde hummalı hazırlıkların başladığı gözlemleniyor. Bu yılki anma törenleri, Çanakkale ruhunu ve ecdadımızın gösterdiği kahramanlığı bir kez daha hatırlatmak adına büyük önem taşıyor.







Bakmadan Geçme
Ertuğrul Fırkateyni şehitleri Tekirdağ'da anıldı
Recep Yazıcıoğlu, mezarı başında anma töreniyle yad edildi
Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, anma töreniyle yad edildi
Sakarya'da deprem kurbanları anıldı
Cumhurbaşkanı Erhürman, Kıbrıs Türk halkının acılarını hatırlattı
Yalova'da 17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenler anıldı
