Cevdet Akay, tasfiye edilen fonlardaki kamu yatırımlarını sorguladı
Cevdet Akay, tasfiye edilen 131 fonda kamu kurumlarının yatırımlarının olup olmadığını sorgulayarak detaylı bilgi talep etti.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, sermaye piyasası krizinin ardından tasfiye edilen 131 fonda 455 bin 758 yatırımcı arasında kamu kurumlarının olup olmadığını araştırdı.
Kamu kurumlarının yatırımları sorgulanıyor
Akay, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kamu kurumlarının ellerindeki kullanılmayan nakit kaynaklar, mevduat ve diğer yatırım araçlarıyla nasıl bir ilişki içinde olduklarını vurguladı. Tasfiye işlemine tabi tutulan fonlarla ilgili olarak kamu kurumlarının finansal durumlarının mercek altına alınmasının önemine dikkat çekti.
Fonlarda kamu kaynakları var mı?
Akay, “Hangi kamu kurumunun, hangi finansal araca, ne kadar kaynak yatırdığı ve bu yatırımların hangi tarihlerde yapıldığı gibi bilgiler ortaya konulmalıdır” dedi. Ayrıca, kamu kurumlarına yönelik herhangi bir risk bildiriminde bulunulup bulunulmadığını, tasfiye sürecindeki durumlarını ve çıkış taleplerinin zamanında gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini de sorguladı.

