Devlet korumasındaki 394 genç, kamu kurumlarına yerleştirildi
Devlet korumasındaki 394 genç, kura çekimiyle kamu kurumlarına yerleştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, geçmişte 66 bin 743 gencin yerleştirildiğini duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, devlet korumasında yetişen 394 gencin kura ile kamu kurumlarına yerleştirildiğini açıkladı.

Kura çekimi ve yerleştirme süreci
Bakan Göktaş, düzenlenen törende bugüne kadar toplam 66 bin 743 gencin kamu kurumlarına yerleştirildiğini belirtti. Bakan ayrıca, devletin şefkatiyle büyüyen gençler için bu günün özel bir anlam taşıdığını ifade etti. “Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras; merhametle yoğrulmuş bir gönül, bilgiyle aydınlanmış bir akıl ve özgüveni sağlam bir duruştur” diyen Göktaş, gençlerin güçlü bir nesil olacağını vurguladı.

Yetenekler ve destek programları
Bakan, gençlerin üniversiteye yerleşmelerinin kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu aktararak, bu yıl 258 evladın üniversiteli olduğunu açıkladı. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Spor Kulüpleri’nde 3 bin 200 lisanslı sporcu bulunduğunu belirtti. Göktaş, “Bugün, çocuk evleri ve sitelerimizde 15 bin 483 çocuğumuza yuva sıcaklığını aratmayan bir yaşam alanı sunuyoruz” şeklinde konuştu. Bakan Göktaş, gençlerin meslek sahibi olmalarına yardımcı olmak için çeşitli programlar ve seminerler düzenlediklerini de ekledi. SGK primlerinin 5 yıl süreyle devlet tarafından karşılandığını belirten Göktaş, bu kapsamda 11 bin 377 iş yerinde 16 bin 570 özel sektör istihdam teşviki sağlandığını ifade etti. Kura çekimi ile yerleştirilen gençlerin bu süreçte yanında olacaklarını da sözlerine ekledi.


Bakmadan Geçme
Gençler, yapay zeka ile iş dünyasına hazırlanıyor
Haluk Görgün, gençlerle savunma sanayii programında bir araya geldi
Ümit Özdağ: Gençlerin yurt dışına gitme nedeni adaletsizlik
Cevdet Akay, tasfiye edilen fonlardaki kamu yatırımlarını sorguladı
Yıldırım Kaya: Gençlerimize gelecek vermeliyiz
İlk evini alacak gençlere müjde! Tek bir şartı var
