Siyaset

CHP'de kurultay krizi büyüyor: Kılıçdaroğlu'na 45 gün içinde toplanma çağrısı!

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, tüzük gereği Kemal Kılıçdaroğlu'nun 45 gün içinde kurultayı toplaması gerektiğini belirterek, Saray'ı CHP'yi bölme çabasıyla suçladı. Emir, partiye sahip çıkma kararlılığını vurguladı.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
CHP'de kurultay krizi büyüyor: Kılıçdaroğlu'na 45 gün içinde toplanma çağrısı!

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, parti tüzüğüne atıfta bulunarak, mevcut durumda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 45 gün içinde olağanüstü kurultayı toplamak zorunda olduğunu belirtti. Emir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, kurultay delegelerinin haklarını kullanma taleplerinin ve herhangi bir tedbir kararının bulunmamasının bu zorunluluğu doğurduğunu vurguladı.

CHP\

SARAY'DAN CHP'YE MÜDAHALE İDDİASI

Murat Emir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'deki "paralel yönetim" iddialarına sert tepki göstererek, bunun bir iç mesele olmadığını, aksine Saray iktidarının CHP'yi bölme ve zayıflatma çabası olduğunu savundu. Emir, "CHP'de bir paralel yönetim yoktur. CHP yönetimi, kurultayın seçtiği Genel Başkan Özgür Özel ve kadrolarıdır. Saray, yargıyı talimatlandırarak CHP'yi bölme telaşına düşmüştür" ifadelerini kullandı. Bu durumun, CHP ile Saray iktidarı arasındaki bir mücadele olduğunu ve çok başlılığı arzu edenin bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu iddia etti.

ÖZGÜR ÖZEL VE KADROLARI YANINDA DURUŞ

CHP Sözcüsü Müslim Sarı'nın kurultay takviminin eylül ayına erteleneceği yönündeki açıklamalarına da değinen Emir, bunun olağanüstü kurultaydan kaçma çabası olarak değerlendirdi. Emir, "Eğer son anda bir aklıselim, bir demokratik anlayış gelişmezse derhal olağanüstü kurultay yapılmalı. Aksi takdirde Saray'ın arzu ettiği gibi partide bir çekişme görüntüsü verilip yıpratma süreci yaşanacak" dedi. Emir, kendilerinin ve CHP'nin seçilmiş kadrolarının partiye sahip çıkma kararlılığını sürdüreceklerini, bunun için tüm hukuki, siyasi ve demokratik haklarını kullanacaklarını ancak diğer tüm seçeneklerin de masada olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Yazıyı Paylaş