Siyaset

CHP İzmir'de olaylı devir teslim: Gümrükçü ilk açıklamasında 'Yakam paçam dağıldı, göğsüm ezildi' dedi

CHP İzmir İl Başkanlığı devir tesliminde tansiyon yükseldi. Yeni başkan Utku Gümrükçü, göreve başlarken eski başkan Çağatay Güç tarafından tartaklandığını iddia ederek, 'Yakam paçam dağıldı, göğsüm ezildi' dedi.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
CHP İzmir'de olaylı devir teslim: Gümrükçü ilk açıklamasında 'Yakam paçam dağıldı, göğsüm ezildi' dedi

CHP'nin İzmir İl Başkanlığı koltuğuna oturan Utku Gümrükçü, göreve başlar başlamaz yaşanan gerilimleri ve eski il başkanı Çağatay Güç ile yaşadığı tartışmaları sert sözlerle dile getirdi. İl binasına girişinde yaşananları 'tartaklandım, kravatım, yakam paçam dağıldı, göğsüm ezildi' diyerek anlatan Gümrükçü, partide yaşanan ayrışmaya dikkat çekti.

CHP İzmir\

İL BİNASINDA GERGİN ANLAR

Çağatay Güç'ün görevden alınmasının ardından partililerin il binasında nöbet tuttuğu bir ortamda, Merkez Yürütme Kurulu tarafından il başkanlığına atanan Utku Gümrükçü, destekçileriyle birlikte Konak'taki il binasına giriş yaptı. Bu sırada eski ve yeni il başkanlarının taraftarları arasında zaman zaman tansiyon yükseldi. Gümrükçü ve ekibi, 'Halkın umudu Kılıçdaroğlu' sloganları atarken, Güç ve destekçileri ise dışarıda bekleyişlerini sürdürdü. CHP Milletvekilleri Deniz Yücel ve Murat Bakan da Gümrükçü'yü ziyaret ederek destek verdi.

CHP İzmir\

KAPI KİLİTLİYDİ, ANAHTAR CEBİNDEYDİ

Yaşananları anlatan Gümrükçü, il binasına girerken kendisinin ve ekibinin engellendiğini belirterek, "Elimde çiçeğimle, kravatımla geldim. Kapıdan girmek istedim, 'Giremezsiniz' dediler. Arada onlar bizi ittirdi, arkadan bizim arkadaşlarımız ittirdiği için içeriye girdik. Tam merdivenin başına gelmiş olan önceki il başkanı Çağatay Bey, bana küfürlü konuştu. Buraya geldik 'Kapı kilitli' dedi, aşağıdan anahtarı istedik anahtar cebinden çıktı. Açmadılar kapıyı bize," şeklinde konuştu. Milletvekili Deniz Yücel ise yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, partililere birbirlerini kırmamaları çağrısında bulundu. Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Mahir Polat da partililere seslenerek, küskünlüklerin bir kenara bırakılıp iktidara odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Bu Yazıyı Paylaş