Siyaset

CHP'li Bağcıoğlu'ndan Suriye'ye Eşitlik Vurgusu: Herkes Yönetimde Temsil Edilmeli

CHP'li Bağcıoğlu, Suriye'de etnik köken ve inanca bakılmaksızın herkesin eşit haklara sahip olması ve yönetimde temsil edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Türk askerinin fedakarlığına vurgu yaparak, astsubayların yaşam mücadelesine dikka
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
CHP'li Bağcıoğlu'ndan Suriye'ye Eşitlik Vurgusu: Herkes Yönetimde Temsil Edilmeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Suriye'deki mevcut duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bağcıoğlu, "Suriye'de herkes etnik kökenine ya da inancına bakılmaksızın aynı hak ve özgürlüklere sahip olmalı, yönetimde temsil edilmelidir" diyerek, ülkedeki tüm kesimlerin eşitliği ve temsilinin altını çizdi.

SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ VE GÜVENLİK

Parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Bağcıoğlu, Suriye'nin toprak bütünlüğünün Türkiye'nin güvenliği için hayati önem taşıdığını belirtti. Bölünmüş bir Suriye'nin daha fazla terör, istikrarsızlık ve göç anlamına geleceğini vurgulayan Bağcıoğlu, eşitlikçi bir anayasa, devletin birliğini ve toprak bütünlüğünü koruyan bir düzen ile serbest ve adil seçimlerin bu eşitliği ve hakları güvence altına alacağını ifade etti. Türkiye'nin Suriye politikasında iki temel hedefi olması gerektiğini dile getiren Bağcıoğlu, ilkinin Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması ve tüm toplumsal kesimlerin haklarının anayasal güvence altına alınması, ikincisinin ise Suriye topraklarından Türkiye'ye yönelik hiçbir tehdide müsaade edilmemesi olduğunu söyledi.

ASKERİ FEDAKARLIK VE YAŞAM MÜCADELESİ

Bağcıoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girecek modern harp silah ve sistemlerinin önemine değinirken, bu sistemlere hayat veren astsubayların ve emekli personelin düşük ücretlerle yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çekti. Türk askerinin fedakarlığını takdir ettiklerini belirten Bağcıoğlu, ancak bu fedakarlığın sınırının olduğunu ve bakmakla yükümlü olduğu ailesi, çocukları ve asgari bir yaşam düzeni bulunduğunu hatırlattı. Bu gerçeklerin yok sayılarak fedakarlığın istismar edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Yazıyı Paylaş