Siyaset

CHP'li Başarır: Milletvekillerinin görevi, sorunları konuşmaktır

CHP'li Ali Mahir Başarır, TBMM'de yaptığı konuşmada emekli maaşları ve asgari ücretin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, çiftçilerin sorunlarının yeterince ele alınmadığını vurguladı.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
CHP'li Başarır: Milletvekillerinin görevi, sorunları konuşmaktır

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, bu haftaki son konuşmasını yaptığını belirterek, "Ne olur ne olmaz, belki bir süre görüşemeyebiliriz" dedi.

EMEKLİ MAAŞLARI VE ASGARİ ÜCRET GÜNDEME GELMELİ

Başarır, milletvekillerinin, bu Parlamentonun birinci vazifesinin milletin sorunlarını konuşmak olduğunu vurgulayarak, seçim bölgelerinde sokağa çıkacak yüzleri varsa emekli maaşları ve asgari ücreti tekrar değerlendirme çağrısında bulundu. TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen "Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile Çeltik Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin oylamasına geçilmeden önce söz alan Başarır, teklifin tarım alanlarını ve çiftçileri yeterince korumadığını dile getirdi.

ÇİFTÇİLERİN SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNDİ

Başarır, son yirmi dört yılda tarım alanlarının korunmadığını ve birçok arazinin imara açıldığını ifade etti. Çiftçilerin köylerinden ve topraklarından ayrıldığını belirten Başarır, bu sorunların köy okulları, gübre ve tohum fiyatları gibi pek çok faktörle birlikte bir bütün olarak ele alınması gerektiğini vurguladı. Oylama öncesi yaptığı konuşmada, mevcut düzenlemelerin gerçek sorunları çözmediğini ve bu yasayla ilgili oylarının ret olduğunu açıkladı.

Bu Yazıyı Paylaş