CHP TBMM Değerlendirme Toplantısı sonuçlandı
CHP'nin TBMM Değerlendirme Toplantısı, Abant Gölü'nde yapıldı. Faik Öztrak, toplantıda fon soruşturması ve parlamenter sistemin gerekliliğine vurgu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi, Abant Gölü Milli Parkı'nda düzenlediği 'CHP TBMM Grubu Değerlendirme Toplantısı'nı tamamladı.

Toplantının ana gündem maddeleri
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanı Faik Öztrak, fon soruşturmasına dair önemli ifadelerde bulundu. Öztrak, “Biz skandala yol açan sürecin bütün yönleriyle araştırılmasını ve mağdurların mağduriyetlerinin bir an evvel giderilmesini istiyoruz” dedi. Öztrak, iktidarın hukuku araçsallaştırarak yetki elde etmeye çalıştığını belirtti.

Parlamenter sistem vurgusu
CHP'nin toplantısının sonuç bildirgesinde Türkiye'nin parlamenter sisteme geçmesi gerektiği vurgulandı. Bildirgede, mevcut yönetim anlayışının Türkiye'yi ağır bir yönetim krizi ile karşı karşıya bıraktığı ifade edildi. Öztrak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünün önemine dikkat çekerek, güçlü bir devlet düzeninin oluşması gerektiğini belirtti.
Bakmadan Geçme
CHP, güçlendirilmiş parlamenter sistem çağrısı yaptı
Kılıçdaroğlu: 'Ömür boyu CHP Genel Başkanlığı iddiam olmadı
Meclis 1 Ekim'de açılıyor, gündem yoğun
CHP'li Kara: AKP'ye karşı kenetleneceğiz
CHP Gençlik Kolları, MEB önünde silahlı saldırılara karşı eylem düzenledi
Gürsel Tekin: Ya CHP'li gibi davran ya da ayrıl
