Asayiş

ÇOMÜ'de usulsüzlük yaptığı iddia edilen personel tutuklandı

ÇOMÜ'de usulsüzlük yaptığı iddia edilen idari personel Serdal Güçtekin, evrakta sahtecilik suçlamasıyla tutuklandı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
ÇOMÜ'de usulsüzlük yaptığı iddia edilen personel tutuklandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ezine Meslek Yüksekokulu'nda, kendisini öğrenci olarak kaydettirdiği ve sistemde usulsüzlük yaptığı iddialarıyla gözaltına alınan idari personel Serdal Güçtekin, 'evrakta sahtecilik' suçlamasıyla tutuklandı.

İDDİALAR VE SORUŞTURMA

Serdal Güçtekin, yaklaşık 15 yıldır Ezine Meslek Yüksekokulu'nda idari personel olarak görev yapıyordu. İddiaya göre, kendisini öğrenci olarak kaydettirip, Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (ÜBYS) üzerinde usulsüzlük gerçekleştirmişti. Bu durum, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun denetimleri sırasında ortaya çıktı ve ÇOMÜ Rektörlüğü tarafından idari soruşturma başlatıldı.

YASAL SÜREÇ VE TUTUKLAMA

Soruşturma kapsamında Güçtekin, görevden uzaklaştırıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu müfettişleri, ÜBYS'deki tüm işlemleri geriye dönük olarak incelemeye aldı. Ayrıca, üniversite yönetimi Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından Serdal Güçtekin, polis tarafından gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Bu Yazıyı Paylaş