Gündem

COP31 hazırlıkları New York’ta sürüyor, Murat Kurum önemli mesajlar verdi

New York'ta BM Genel Kurulu çerçevesinde COP31 hazırlıkları sürerken, Murat Kurum önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da toplantılarda Türkiye'nin rolünü anlatması bekleniyor.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
COP31 hazırlıkları New York’ta sürüyor, Murat Kurum önemli mesajlar verdi

Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu çerçevesinde New York'ta COP31 hazırlıkları ve iklim diplomasisi gündeme geldi.

BM İklim Değişikliği İcra Sekreteri'nden açıklama

BM İklim Değişikliği İcra Sekreteri Simon Stiell, Antalya'da düzenlenecek COP31'in taahhütleri uygulamalara dönüştürmeyi hedeflediğini vurguladı. Ayrıca, COP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin Eylem Gündemi'ni uluslararası arenada tanıttı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yarın BM'de Türkiye'nin COP31 ev sahipliği ile ilgili bilgi vermesi bekleniyor.

İklim diplomasi zirvesi öncesi görüşmeler

Bununla birlikte, BM Genel Kurulu’nda 150’den fazla devlet ve hükümet başkanının katılımıyla birçok kritik konunun ele alınması planlanıyor. Bu yıl “Güveni Yeniden Tesis Etmek, Dönüşümü Yönetmek: Herkes İçin Sonuç Üreten BM” temasıyla düzenlenen zirvede iklim değişikliği, sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve küresel sağlık gibi başlıklar masaya yatırılacak. Murat Kurum, COP31'in temel odak noktasının sahadaki eylemlerle taahhütler arasındaki açığı kapatmak olduğunu belirtti.

Emine Erdoğan'ın COP31 temasları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da New York'taki temasları sırasında COP31 sürecine dair görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmelerde çevre sorunları ve iklim kriziyle mücadele konuları değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yarın İklim Eylemi ve Adil Geçiş Üst Düzey Toplantısı'na katılarak Türkiye’nin COP31 hazırlıkları hakkında bilgi vermesi planlanıyor.

Bu Yazıyı Paylaş