Cumhurbaşkanı Erdoğan, kitap katliamlarını eleştirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kitap katliamlarının darbe dönemlerinde yaşandığını belirterek, geçmişe sahip çıkmanın önemine dikkat çekti ve kültürel mirasa sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kitaba Vefa; Cilt Sanatı ve Restorasyon Sergisi'nin açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Kitap katliamları darbe dönemlerinde yaşandı
Erdoğan, “En utanç verici kitap katliamları milli iradenin ve demokrasinin askıya alındığı darbe dönemlerinde yaşanmıştır. En son 28 Şubat döneminde 500'ü Sultan II. Abdülhamid Han'ın şahsi kitaplığına ait 4 bin 500 eser, devrin vesayetçi yöneticileri tarafından İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi'nden çöpe atılmıştır” dedi. Erdoğan, konuşmasında geçmişini inkar edenlerin gelecekte başarılı olamayacağına vurgu yaparak, “Mazisi olmayanın atisi de olamaz” ifadesini kullandı. Ayrıca, kültürel mirasın ve kitapların önemine değinerek, “Bizi millet ve birey olarak köklerimize bağlayan en güçlü damar ilim, fikir ve gönül erbabımızın imbiğinden süzülen kitaplarımızdır” dedi.

İlim ve kitapla bağları kopmayan insanlar
Cumhurbaşkanı, merhum Abdullah ve Fahrettin Tivnikli'yi anarak, onların ilim ve kitapla olan bağlarına dikkat çekti. “İslam coğrafyasındaki meselelerle yakından ilgilenen, okuyan, yazan, ilim ve kitapla bağlarını hiçbir zaman koparmayan iki ilim aşığıydı” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Eksim Holding'in 40 yıllık katkılarını takdir ederek, bu tür etkinliklerin kültürel mirasa sahip çıkma açısından önemli olduğunu belirtti.





Bakmadan Geçme
Kültür Bakanı Ersoy, Kürtçe eserlerin Türkçe çevirilerini yayınlıyoruz
Türkiye ve İtalya kültür iş birliğini güçlendiriyor
İzmir'de yüzyıllık kültürel miras sergileniyor
İstanbul Kültür Yolu Festivali, sanatseverlerle buluştu
Mansur Yavaş: Kültürel zenginlikleri geleceğe taşımak istiyoruz
Mansur Yavaş, kültürel mirasın önemine dikkat çekti
