Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye-Kazakistan iş birliğini güçlendirdi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye-Kazakistan Yuvarlak Masa Toplantısı'nda iş birliğini güçlendirecek önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kazakistan'ın başkenti Astana’da düzenlenen Türkiye-Kazakistan Yuvarlak Masa Toplantısı'na katıldı.

İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ
Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Başbakan Oljas Bektenov ile birlikte iş dünyasının değerli temsilcileriyle verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti. Türkiye, Kazakistan'ın ihracatında 6’ncı, ithalatında ise 7’nci sırada yer almakta. Kazakistan, yaklaşık 10 milyar dolarlık ticaret hacmiyle Türk dünyasında en büyük ticaret ortağımız konumundadır.
TİCARET HEDEFİ 15 MİLYAR DOLAR
Cumhurbaşkanlarımızın belirlediği 15 milyar dolarlık ticaret hedefi doğrultusunda iş birliğinin daha da ileri taşınacağını ifade eden Yılmaz, ziyaret sırasında gerçekleştirdikleri temasların, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mayıs ayında yapacağı Kazakistan ziyaretine güçlü bir zemin oluşturacağına inandığını belirtti. Misafirperverlikleri için Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ve Başbakan Bektenov’a teşekkür eden Yılmaz, toplantının iş dünyası için hayırlı olmasını diledi.
Bakmadan Geçme
Efkan Ala: Terörsüz Türkiye sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz
Türkiye’de satılacak en ucuz Mercedes yolda! Teslimat tarihi belli oldu
Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 77. yılı Ankara'da kutlandı
Husilerden Türkiye'ye küstah tehdit! MSB Husilerin İHA saldırısını kınamıştı
Dünyanın en güzel adaları açıklandı! Listeye Türkiye’den tek yer girdi
İran, Türkiye ile ilişkilerinin istenilen düzeyde olduğunu belirtti
