Gündem

Davutoğlu'ndan çarpıcı iddia: Yolsuzluğa göz yumduğunuz sürece bu ülke iflah olmaz!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yolsuzluğa göz yumulduğu sürece ülkenin iflah olmayacağını belirterek, iktidarın muhalefeti dizayn etme çabasını eleştirdi. Davutoğlu, toplumsal barış için terörsüz Türkiye, demokratik düzen ve
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Davutoğlu'ndan çarpıcı iddia: Yolsuzluğa göz yumduğunuz sürece bu ülke iflah olmaz!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yolsuzluk ve siyasi kutuplaşma üzerine sert eleştirilerde bulundu. Davutoğlu, milletin tercihini "tencere dibin kara, seninki benden kara" anlayışıyla yaptığını ve iktidarın yolsuzluklarına göz yumulduğu sürece ülkenin düzelemeyeceğini vurguladı. Muhalefete de seslenen Davutoğlu, ittifak telaşı içinde Türkiye'ye bir alternatif sunulamadığını belirtti.

YOLSUZLUK VE SİYASİ DİZAYN ELEŞTİRİLERİ

Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün raporuna göre Türkiye'nin yolsuzluk sıralamasında 124. sırada yer aldığını hatırlatan Davutoğlu, iktidarın muhalefeti dizayn etme çabası içinde olduğunu savundu. Küresel güçlerin bölgeyi yeniden şekillendirmeye çalıştığını, Türkiye'deki iktidarın ise muhalefeti parçalamak ve küçültmek için çalıştığını iddia etti. Davutoğlu, Turgut Özal'ın siyasi yasakların kaldırılması referandumundaki hatasını hatırlatarak, iktidarı muhalefeti parçalama düşüncesinden vazgeçmeye çağırdı.

ANA MUHALEFET VE KÜRT SORUNUNA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Muhalefet cephesindeki bölünmüşlüğe dikkat çeken Davutoğlu, ana muhalefet partisinin fiilen ikiye bölündüğünü ve yeni bir parti doğabileceğini söyledi. CHP içindeki gelişmeleri de eleştiren Davutoğlu, 'bizi seç, bizim yanımızda durun' diyen bir anlayışın Türkiye'ye alternatif üretemeyeceğini ifade etti. Davutoğlu, hükümete toplumsal barış için üç maddelik teklifte bulundu: Terörsüz bir Türkiye, ayrımcılığın olmadığı gerçek bir demokratik düzen, Alevi vatandaşların cemevleri konusunda saygı görmesi ve mağdur KHK'lıların sorunlarının giderilmesi. Ayrıca, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin etkinliğini artırması gerektiğini, aksi takdirde bölgenin başka güçler tarafından doldurulacağını belirtti.

Bu Yazıyı Paylaş