Gündem

Dem parti'den şok iddia: Kobani davasında tüm sanıklar suçsuz bulundu! Demirtaş ve Yüksekdağ serbest bırakılmalı mı?

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kobani Davası'nda Selahattin Demirtaş dahil tüm sanıkların suçsuzluğunun mahkeme kararlarıyla netleştiğini iddia ederek serbest bırakılmalarını istedi. Ayrıca, komisyonun Öcalan ile görüşmesi gere
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Dem parti'den şok iddia: Kobani davasında tüm sanıklar suçsuz bulundu! Demirtaş ve Yüksekdağ serbest bırakılmalı mı?

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Ankara'da partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, 'Kobani Kumpas Davası'na ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakırhan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başta olmak üzere dava sanıkları hakkında verdiği kararlara dikkat çekerek, tüm arkadaşlarının suçsuzluğunun mahkeme kararlarıyla netleştiğini savundu.

DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ İÇİN TAHLİYE ÇAĞRISI

Bakırhan, AİHM'in Demirtaş ile ilgili kararının derhal uygulanması ve dosyada adı geçen tüm isimlerin serbest bırakılması gerektiğini vurguladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Demirtaş hakkındaki açıklamalarına da değinen Bakırhan, "Sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyoruz. Çok doğru söylemiş. AİHM 3 kez karar verdi. Başta Sayın Selahattin Demirtaş olmak üzere aslında Kobani kumpas davasında yargılanan bütün arkadaşlarımızın suçsuzluğu mahkeme kararlarıyla netleşmiştir. Değil 1 gün, değil 1 saat, 1 dakika, 1 saniye geçirmeden başta Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ eş genel başkanlarımız olmak üzere Kobani kumpas davasından yargılanan bütün arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşması gerekiyor, serbest bırakılmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

ÖCALAN GÖRÜŞMESİ İÇİN YENİDEN GÜNDEME TAŞIDI

Öte yandan, TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı'ya gitmesi konusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmede gündeme gelip gelmediği sorusuna da yanıt veren Bakırhan, bu konunun Cumhurbaşkanı'na iletilen başlıklar arasında yer aldığını belirtti. Bakırhan, Türkiye'nin uzun süredir devam eden çatışmalı sürecini sonlandırma çabaları kapsamında, komisyonun Öcalan ile görüşmesinin doğal ve doğru olacağını ifade etti. 'Komisyonun bu işin muhatabıyla görüşmesi kadar doğal, doğru bir şey yoktur. Bizce de bir an önce komisyon İmralı Adası'na giderek, Öcalan ile görüşmelidir, dinlemelidir. Öcalan ile yapılacak görüşme, bu süreci daha da hızlandıracağına, katkı sunacağına ve daha pozitif bir zemine çekeceğine inanıyorum' dedi.

Bu Yazıyı Paylaş