Devlet hastanesinde rüşvet skandalı: Doktorlar için 12 yıl hapis isteniyor
Üsküdar Devlet Hastanesi'nde hastalarından rüşvet aldığı iddia edilen iki doktor hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Doktorlar, yersiz hırsları nedeniyle bu yola başvurduklarını savundu.

Üsküdar Devlet Hastanesi'nde yaşanan ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran rüşvet iddiaları soruşturması sonuçlandı. Hastalardan ameliyat öncesi usulsüz para talep ettiği belirlenen doktorlar Gürkan Örskıran ve Cem Gülçin hakkında savcılık harekete geçti.

HASTALARDAN RÜŞVET ALDIKLARI İDDİASI
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, hastaların ameliyat işlemleri için doktorlar Örskıran ve Gülçin'in yasal olmayan yollarla ek ücret talep ettiği tespit edildi. Bu tespitlerin ardından doktorlar gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, alınan ifadelerin ardından iki doktoru da tutuklama kararıyla cezaevine gönderdi.

DOKTORLARIN SAVUNMALARI VE HAPİS TALEBİ
Doktor Gürkan Örskıran, savunmasında hastanede kullandığı malzemelerin dışarıdan temin edilmediğini ve devlet bünyesindeki imkanlarla çalıştığını iddia etti. Lazer cihazı kullanımına dair soruları da yanıtlayan Örskıran, bu tür cihazların devlet hastanelerinde yaygın olmadığını belirtti. Diğer tutuklu doktor Cem Gülçin ise pişmanlığını dile getirerek, parayı maddiyatı yetersiz olduğu için değil, 'yersiz hırsları' nedeniyle talep ettiğini itiraf etti. Gülçin, ailesine karşı mahcup olduğunu ve durumdan dolayı derin üzüntü duyduğunu söyledi. Hazırlanan iddianamede, iki doktor hakkında 'Rüşvet almak' suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Bakmadan Geçme
Teknenin batmasında ölen doktor memleketi Adana'da toprağa verildi
ANSET iddianamesinde rüşvet ve taşınmaz kayıtları yer aldı
Milas Belediyesi'nde rüşvet soruşturması: 18 kişi tutuklandı
Damal Belediye Başkanı rüşvet soruşturmasında gözaltına alındı
Bayraklı Belediyesi’nde rüşvet soruşturması: 43 şüpheli adliyede
Kaçak ocak sahiplerine operasyon: 16 kişi gözaltında
