Gündem

Doruk Madencilik işçileri, hakları için Meclis’e yürüyor

Doruk Madencilik işçileri, maaşlarının ödenmemesi nedeniyle yarın Ulus'tan Meclis’e yürüyecek. İşçiler, hakları için mücadele edeceklerini belirtiyorlar.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Doruk Madencilik işçileri, hakları için Meclis’e yürüyor

Yıldızlar SSS Holding bünyesindeki Doruk Madencilik'te, maaşlarının ödenmemesi nedeniyle işçiler yarın saat 11.00'de Ulus Meydanı'nda toplanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yürüyecek.

İŞÇİLERİN HAKLI TALEPLERİ

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Orta Anadolu Şube Başkanı Talih Kocabıyık, 45 aydır verilmesi gereken sözlerin tutulmadığını belirterek, 'Haklı taleplerimiz için elimizden geleni yapacağız' dedi. İşçiler, Kuğulu Park'ta yaptıkları basın açıklamasıyla seslerini duyurmak istedi. Kocabıyık, milletvekillerine ve bakanlara seslenerek, işçilerin hak mücadelesine destek olmalarını istedi.

MAAŞ ÖDEMELERİNE DİKKAT ÇEKİYORLAR

İşçiler, yaklaşık 45 aydır düzensiz maaş ödemeleriyle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Kocabıyık, 'Bakanlık nezdinde imzalanan protokolde ödemelerin 23 Temmuz'da yapılacağı taahhüt edilmişti ama bu tarihte herhangi bir ödeme yapılmadı' dedi. İşçilerin haklarını aramak için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Bu Yazıyı Paylaş