Spor

Dünya kupasına son bir maç: Türkiye 1 Romanya 0

A Milli Takımımız, Dünya Kupası play-off yarı finalinde Romanya'yı Ferdi Kadıoğlu'nun tek golüyle 1-0 mağlup ederek dev finale yükseldi.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 0
Dünya kupasına son bir maç: Türkiye 1 Romanya 0

Türk futbolu, çeyrek asırlık Dünya Kupası özlemini dindirmek için en kritik virajlardan birini daha geride bıraktı. 2002’deki o unutulmaz Güney Kore-Japonya macerasından bu yana dünya sahnesinde yer alamayan Ay-Yıldızlılar, 2026 yolunda tarih yazmaya devam ediyor. Tribünlerin tek ses olduğu İstanbul’da, genç jenerasyonun sahaya koyduğu karakter, Türk halkının yıllardır beklediği o büyük rüyanın meşalesini yeniden ateşledi.

Stadyumu dolduran binlerce taraftarın coşkusuyla maça fırtına gibi başlayan millilerimiz, maçın her dakikasında üstünlüğünü hissettirerek adını finale yazdırmayı başardı.

İLK YARIDA BASKI VAR, GOL YOK

Taraftarın güçlü desteğiyle maça ön alan baskısıyla başlayan Millerimiz ilk yarıda net gol pozisyonlarına giremese de Romanya’yı kendi sahasına hapsetti. Ay Yıldızlılar topa sahip olarak oyunu kontrol etmesine rağmen kapanan Romanya savunmasını aşmakta zorlandı. İlk devrede Hakan ve Arda ile kaleyi yoklayan millilerimiz, rakibin katı savunma anlayışına rağmen tempoyu bir an olsun düşürmedi.

ARDA GÜLER VE FERDI KADIOĞLU İŞ BİRLİĞİ GOLÜ GETİRDİ

A Milli Takımımız ilk yarıda istediğimiz gol şanslarını yaratamasa da ikinci yarıda baskıyı artırarak bu kez Radu’nun koruduğu kaleyi ciddi şekilde tehdit etmeye başladı. Henüz ikinci yarının başında Arda Güler ve Ferdi Kadıoğlu’nun iş birliği golü getirdi. "Arda Güler’in akıl dolu pasında topla buluşan Ferdi Kadıoğlu ceza sahası içerisinde pozisyonu golle sonuçlandırdı." 53. dakikada gelen bu gol, Tüpraş Stadyumu'nu adeta bayram yerine çevirdi.

24 YIL SONRA DÜNYA KUPASI'NA KATILMAYA BİR MAÇ KALDI

53’üncü dakikada öne geçtikten sonra maçta tempo arttı. Son dakikalara kadar nefes kesen maçta A Milli Takımımız skoru koruyarak sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı ve 24 yıl sonra Dünya Kupası’na katılmaya bir adım daha yaklaştı. Millilerimiz, bu sonuçla birlikte play-off finaline yükselerek dev turnuvaya katılım biletini cebine koymak için beklemeye koyuldu.

Bu Yazıyı Paylaş