Egemen Bağış: Türkiye, Güneydoğu Avrupa'nın stratejik ortağı olabilir
Egemen Bağış, Türkiye'nin sanayi kapasitesi ve bölgesel bağlantı gücü ile Güneydoğu Avrupa'nın önemli bir ortağı olabileceğini belirtti.

Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Büyükelçi Egemen Bağış, Romanya'nın başkenti Bükreş'te gerçekleştirdiği temaslarda Türkiye'nin sanayi kapasitesi ve bölgesel bağlantı gücü ile Güneydoğu Avrupa için önemli bir ortak olabileceğini vurguladı.

YATIRIM VE İŞ OLANAKLARI ÜZERİNE DEĞERLENDİRMELER
Bağış, Güneydoğu Avrupa'nın yatırım ve iş olanaklarına ilişkin yaptığı konuşmada, son yıllarda yaşanan jeopolitik gelişmelerin, küresel tedarik zincirlerinin değişiminin ve enerji dönüşümünün bölgenin stratejik önemini artırdığını ifade etti. “Güneydoğu Avrupa, yeni bir büyüme alanı haline geliyor” diyen Bağış, Avrupa Birliği fonlarının dönüşümde kritik rol oynadığını belirtti.

GELECEK FIRSATLARI VE ZORLUKLARI
Bağış, Romanya, Bulgaristan ve Macaristan'da AB fonlarının yeterince kullanılmadığını vurgulayarak, bunun bir zafiyet değil, aksine bölge için büyük bir fırsat olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ve Orta Doğu'daki istikrarsızlıkların tedarik zincirlerini yeniden şekillendirdiğini ve Güneydoğu Avrupa'nın bu süreçte önemli bir rol oynayabileceğini sözlerine ekledi. Bağış, Türkiye'nin sanayi kapasitesi ve altyapı tecrübesi ile bölgedeki stratejik konumunu güçlendirebileceğini belirterek, Türkiye'den örnekler vererek, başarılı projelerin çok paydaşlı iş birliği ile mümkün olduğunu ifade etti.



Bakmadan Geçme
Bakan Fidan, Güneydoğu Avrupa Zirvesi'nde Türkiye'yi temsil edecek
Egemen Bağış'tan çarpıcı analiz: Türkiye, AB sürecinde ilerleme olmasa da kilit aktörlüğünü sürdürecek
Egemen Bağış'tan çarpıcı uyarı: Güçlü değilseniz, haklılığınızın bir anlamı kalmayacak
Hakan Atilla sessizliğini bozdu: Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Egemen bağış hakkında açıklama
