Emekli maaşı 4 gün yetiyor, iktidara tepki
Konya'da YENİ Parti milletvekillerine dert yanan emekliler, 24 bin 700 TL maaşın 4 gün yettiğini belirterek geçim sıkıntısını dile getirdi. Esnaf da artan maliyetler ve düşen satışlardan yakındı.

Konya'da esnaf ve vatandaş ziyaretleri gerçekleştiren YENİ Parti milletvekilleri, halkın ekonomik sıkıntılarını dinledi. Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal'a derdini anlatan bir emekli, aldığı 24 bin 700 liralık maaşın sadece 4 gün yettiğini belirterek, mevcut ekonomik düzenin sürdürülemez olduğunu dile getirdi.
Maaşlar temel ihtiyaçlara dahi yetmiyor
Milletvekilleri Bülent Tezcan, Mahmut Tanal ve Yüksel Taşkın, Konya'da Kadınlar Pazarı'nı ziyaret ederek esnaf ve alışveriş yapan vatandaşlarla bir araya geldi. Emekliler, geçim sıkıntılarının en başında gelen maaşlarının yetersizliğinden yakındı. Bir emekli, “24 bin 700 lira 4 gün yetiyor. Kışın onu da bulamam. Kışın bir güne iniyor. Bu sene doğal gaz 3-4 lira geliyordu. Bu sene 7-8 mi gelecek? Bu maaşla falan bu geçim olmaz,” diyerek durumun vahametini ortaya koydu.
Artan giderler esnafı da vurdu
Esnaf da artan kira, enerji ve personel maliyetleri ile düşen satışlardan dert yandı. Kadınlar Pazarı'nda faaliyet gösteren bir esnaf, “Masraflar çok. Dükkan kiraları olsun, işte eleman masrafları olsun... Yani bu giderleri karşılamıyor artık gelirler. Elektrik, su, BAĞ-KUR, zaten SSK; onlar başta gidiyor. Yani kazanç artık bunları karşılamıyor,” ifadelerini kullandı. Bir başka esnaf ise siftah yapmadan dükkan kapattığını ve piyasanın genel durumunun bozuk olduğunu belirtti.
Bakmadan Geçme
Emeklilerden maaş düzenlemesi açıklamasına farklı tepkiler
Isparta'da emekliler: Aylık en az 35-40 bin lira olmalı
Emekli maaşlarına ek ödeme formülü masada
Emekli maaşları için zam hazırlığı: Uzmanlar ne diyor?
Emekli maaşlarında yaşa göre refah payı artışı gündemde
DİSK Genel Başkanı: "Adaletsizlik yüzünden geçinemiyoruz
