Emeklilerden zam tepkisi: Sayın Cumhurbaşkanımız, biraz da bizi düşünsün
Emekliler, Temmuz 2026'da yapılacak yüzde 17,76'lık zam oranını yetersiz buluyor ve Cumhurbaşkanına tepkilerini dile getiriyorlar.

İstanbul’da emekliler, Temmuz 2026 döneminde maaşlarına yapılacak olan yüzde 17,76’lık enflasyon artışını yeterli bulmadıklarını dile getiriyorlar. En düşük emekli maaşında 3 bin 552 liralık bir artış beklenirken, Kadıköy’de ANKA'ya konuşan bir emekli, "Simit örneği veriyordu; ben de ona veriyorum. Bir simit 20 lira, bir çay 30 lira; bu 4 kişi için toplamda 200 lira yapar. Ayda 6 bin lira lazım. Bir kuru fasulyenin 180 lira olduğu bir Türkiye’de yaşıyorsak, Cumhurbaşkanımızdır, seçilmiş kişiye saygımız sonsuz ama biraz da bizi düşünsün, yeter yani!" dedi.

EMEKLİLERİN HUZURSUZLUĞU ARTIYOR
Bir başka emekli, "En kötü adaletsizlik ekonomik adaletsizliktir," derken, AK Partili olduğunu belirten bir diğer emekli ise, "Ben kendim AK Partiliyim, 5 tane oyum var; asla bir daha Tayyip’e oy vermem. Eğer verirsem iki elim de kırılsın," şeklinde konuştu. Çalışma ekonomisti Prof. Dr. Aziz Çelik, 2019 yılında 800 bin kişi olan en düşük emekli aylığı kapsamının günümüzde 5,1 milyona yükseldiğine dikkat çekti. Çelik, "Her üç emekliden biri en düşük emekli aylığı alıyor," diyerek durumu özetledi.

HER 3 EMEKLİDEN 2'Sİ ÇALIŞMAK ZORUNDA
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun açıklamasına göre, en düşük emekli aylığının alım gücü enflasyon karşısında eridi ve Haziran ayında 16.448 liraya geriledi. Bu şartlarda her 3 emekliden 2'sinin çalışmak zorunda olduğu belirtiliyor. Emekli aylıkları asgari ücretin yüzde 16 altına düştü. Çerkezoğlu, "Bu artış kuşkusuz emeklilerin sefalete mahkum edilmesi pahasına gerçekleşmiştir," sözleriyle durumu eleştirdi.






Bakmadan Geçme
67 yaşındaki emekli geçinemediği için çobanlık yapıyor
Sinoplu emekli: 23 bin lira maaş, 30 bin lira kira
Emekliler ocak zammı öncesi geçim sıkıntısını anlattı
Emeklilere refah payı, asgari ücrete zam hazırlığı
Özel'den Erdoğan'a emekli maaşı için asgari ücret çağrısı
Bakan Işıkhan: Emekli gelirlerini iyileştirme çalışması sürüyor
