Gündem

Eminönü'nde bayram alışverişi yoğunluğu dikkat çekiyor

Eminönü'nde bayram alışverişi yoğunluğu sürüyor, ancak esnaf satışlardan memnun değil. Ziyaretçiler kalabalıktan şikayetçi.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Eminönü'nde bayram alışverişi yoğunluğu dikkat çekiyor

İstanbul'un Eminönü bölgesinde, bayram öncesi alışveriş yoğunluğu gözlemleniyor. Yurt içinden ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin etkisiyle bölgede hareketlilik artmış durumda.

ESNAF SATIŞLARDAN ŞİKAYETÇİ

Bölgedeki esnaflar, artan yoğunluğun satışlara yansımadığını ifade ediyor. Yaman Koçak adlı bir esnaf, "Eski alışveriş günleri geride kaldı, bu sene beklediğimiz gibi olmadı. Burada gördüğünüz kalabalık, daha çok meraktan dolaşan insanlardan oluşuyor" şeklinde konuştu. Müşteriler ise alışveriş yapmakta zorlandıklarını belirtiyor.

ALTERNATİF ALIŞVERİŞ YERLERİ

Ankara'dan İstanbul'a gelen Murat Yaşar, "Küçük bir alışveriş yapalım dedik ama çok kalabalık. Sıra bize gelmeyecek gibi görünüyor" dedi. Ayrıca, fiyatların makul seviyelerde olduğunu düşündüğünü de ekledi. Çocuklarıyla birlikte Eminönü'ne gelen Erkan Erduran ise, kalabalıktan memnun olduğunu ve bu tür yoğunlukların sık yaşanmasını umduğunu ifade etti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen Merve Arkın da bayram tatili için alışveriş yaptıklarını belirtti.

DİLEKLER VE TEMENNİLER

Alışveriş için gelenler bayram dileklerini de iletti. Erkan Erduran, "Bayramlar herkese hayırlı olsun, savaşlar son bulsun" derken, Ayşe Azra Akın da bayramın güzel geçeceğinden emin olduğunu dile getirdi. Ancak esnaf Yaman Koçak, önceki yıllara kıyasla bu yılki yoğunluğun az olduğunu belirtti.

Bu Yazıyı Paylaş