Erbaa'da 23. Uluslararası Yaprak Festivali coşkuyla başladı
23. Uluslararası Erbaa Narince Yaprak Festivali, kortej yürüyüşü ve festival ateşinin yakılmasıyla başladı. Yerel yöneticiler, festivalin önemini vurguladı.

Tokat’ın Erbaa ilçesinde bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Uluslararası Erbaa Narince Yaprak Festivali, kortej yürüyüşü ve geleneksel festival ateşinin yakılmasıyla başladı.

FESTİVALİN ANLAM VE ÖNEMİ
Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, festivalin sadece eğlenceden ibaret olmadığını, aynı zamanda bir başarı hikayesi olduğunu vurgulayarak, "Erbaa'nın üretimini, kültürünü ve misafirperverliğini ülkemizin sınırlarının ötesine taşımayı hedefliyoruz" dedi. Başkan Karagöl, Erbaa'nın Narince Bağ Yaprağı ile Türkiye'nin önemli yaprak üretim merkezlerinden biri haline geldiğini belirtti.

DUYGUSAL ANILAR VE GÖSTERİLER
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, çocukluk yıllarına dair anılarını paylaşarak, Erbaa’nın havasını koklamanın kendisini duygulandırdığını ifade etti. MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut ise Erbaa'nın ekonomik potansiyeline ve büyüyen nüfusuna dikkat çekti. Protokol konuşmalarının ardından yurt dışından gelen halk dansları toplulukları gösterilerini sundu. Festivalin en dikkat çekici anı, dev kazanda pişirilen 100 bin 60 adet Erbaa sarmasının ikram edilmesiydi. İlk gün akşamında ise Kıraç’ın sahne aldığı konserle festival sona erdi.



Bakmadan Geçme
Gemlik'te hemşehri dernekleri festivali başladı
Erbaa'da TIR, yolun karşısına geçmek isteyen yayaya çarptı
Kadın emeği festivali yarın başlıyor
Tonya tereyağı festivali bu yıl yapılıyor
Erbaa Belediye Başkanı Karagöl: Guinness Rekorları'na adım atıyoruz
Dördüncü Bebeğe Hamile Olan Atiye'den Sahnede O Sözler!
