Gündem

Erkan Baş: Trump, 21. yüzyılın Hitler'i, NATO zirvesinden ne beklenebilir?

Erkan Baş, NATO zirvesinin 21. yüzyılın Hitler'i Trump'ın misyonunu üstlendiği bir toplantı olduğunu belirtti ve emekçilerin hiçbir beklentisinin olmadığını vurguladı.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Erkan Baş: Trump, 21. yüzyılın Hitler'i, NATO zirvesinden ne beklenebilir?

(İSTANBUL) - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Ankara'da düzenlenecek NATO zirvesine ilişkin emekçilerin hiçbir beklentisinin olmadığını vurguladı. Baş, bu toplantının emperyalist güçlerin çıkarlarını gözeten bir platform olduğunu, dolayısıyla halklar için hiçbir olumlu sonuç üretmeyeceğini ifade etti.

NATO ZİRVESİNE KARŞI SES YÜKSELİYOR

Erkan Baş, No to NATO Türkiye İnisiyatifi'nin öncülüğünde gerçekleştirilecek Uluslararası Anti-Emperyalist Barış Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, NATO'ya karşı sesin yükseltilmesinin engellenmek istendiğini belirtti. Toplantıya katılmak üzere İstanbul'a gelen yabancı delegelerin havaalanında hukuksuz bir şekilde engellenmesini kınadı ve bu durumu asla kabul etmeyeceklerini dile getirdi.

EMEKTARLARIN SESİ YÜKSELMELİ

Baş, Türkiye'nin NATO'ya üyeliğinin bedelinin kanla ödendiğini hatırlatarak, bu durumu eleştirdi. NATO'nun sadece Türkiye'de değil, dünyada da barış isteyenleri hedef aldığını belirten Baş, sosyalistlerin ve devrimcilerin ortak mücadelesinin önemine dikkat çekti. Bu bağlamda, emperyalistlerin ve onların iş birliği içindeki savaş suçlularının, insanlık düşmanlarının Türkiye'de cirit attığını vurguladı. Baş,

Bu Yazıyı Paylaş