Eskişehirli yüzücüler, Avrupa İşitme Engelliler Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek
Eskişehirli yüzücüler İdil Bengisu Tunçbilek, Hatice Kübra Toker ve Irmak Çetinkaya, 2026'da Almanya'da düzenlenecek Avrupa İşitme Engelliler Gençlik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Eskişehir Büyükşehir Spor Kulübü'ne bağlı yüzücüler İdil Bengisu Tunçbilek, Hatice Kübra Toker ve Irmak Çetinkaya, 2026 yılında Almanya'nın Hannover kentinde yapılacak 1. Avrupa İşitme Engelliler Gençlik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Avrupa'da mücadele edecekler
17-23 Ağustos 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek bu organizasyonda, genç sporcular yüzme branşında serbest, sırtüstü, kurbağalama, kelebek ve bayrak yarışlarında yarışacak. Avrupa Deaf Spor Organizasyonu (EDSO) tarafından düzenlenen etkinlik, birçok farklı branşta genç atletleri bir araya getirecek.
Başarıları ile dikkat çekiyorlar
Eskişehirli yüzücüler, bu yıl Antalya'da düzenlenen Para Yüzme ve Deaf Yüzme Milli Takımlar Yarışması'nda önemli dereceler elde etmişti. Irmak Çetinkaya, 50, 100 ve 200 metre kurbağalamada Türkiye birinciliği kazanırken, İdil Bengisu Tunçbilek çeşitli mesafelerde Türkiye şampiyonu oldu. Hatice Kübra Toker ise bir dizi branşta elde ettiği başarılarla dikkat çekti. Üç sporcu, elde ettikleri başarıları Avrupa sahnesinde daha da ileri taşımayı planlıyor.
Bakmadan Geçme
Bodrum'da sağlık için yüzme etkinliği düzenlendi
Kuşadası'nda şampiyon yüzücü Ceren Yaşar'a sıcak karşılama
Meriç Uygun, ÜNİLİG Türkiye Şampiyonası'nda 4 madalya kazandı
Silivri Belediyesi yüzme takımı, Kabotaj Bayramı'nda madalya yağmuruna tuttu
Meriç Uygun, Türkiye şampiyonu olarak yüzmede tarih yazdı
Muğlalı yüzücü Devrim Defne Bilge, Türkiye şampiyonu oldu
