Gündem
Yayınlanma : 30 Temmuz 2026 19:54

Etimesgut'ta şok operasyon: İYİ Partili Kavuncu 'kurgulanmış gözaltı' iddialarını sorguladı

Etimesgut'ta şok operasyon: İYİ Partili Kavuncu 'kurgulanmış gözaltı' iddialarını sorguladı
İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, Etimesgut Belediyesi'ne yönelik operasyonda 'kurgulanmış' gözaltı görüntüleri servis edildiğini belirterek, hukukun yok sayıldığını ve otoriterleşme tehlikesini dile getirdi.

İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, Etimesgut Belediyesi'ne yönelik yürütülen operasyon ve gözaltı süreçlerine sert tepki gösterdi. Kavuncu, emniyetin gerçekleştirdiği operasyonlarda giderek artan bir sertlik ve itibar suikastı eğilimi gözlemlediğini belirterek, bu durumun hukuki ve vicdani olmadığını savundu.

GÖZALTI GÖRÜNTÜLERİ TARTIŞMA YARATTI

Kavuncu, özellikle "adeta kurgulanmış" olarak nitelendirdiği gözaltı görüntülerinin ısrarla servis edilmesinin ardındaki gerekçeyi sorguladı. Seçilmiş bir belediye başkanının bu şekilde gözaltına alınmasının ne amaçladığını soran Kavuncu, "Lekeleme yürüyüşü bir suçtur ve hak ihlalidir" diyerek bu tür eylemlerin hukukun üstünlüğüne aykırı olduğunu vurguladı.

HUKUK MEKANİZMALARININ YOK EDİLMESİ TEHLİKESİ

Sözcü Kavuncu, gözaltına alınan bir kişinin emniyete güvenerek paylaştığı telefon şifresi sonrası, içeriklerin hızla başkalarının eline geçmesinin de ayrı bir sorun teşkil ettiğini ifade etti. Bu durumun, hukuk mekanizmalarının tamamen yok edildiği ve otoriterliğin ötesine geçen bir yönetim anlayışının tescil edildiği anlamına geldiğini dile getiren Kavuncu, "Bu yolun sonu yol değil" diyerek endişelerini dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.