Gündem

Fatih'te şoke eden bebek ölümü: 2 aylık minik bedende şüpheli bulgular, aile fertleri gözaltında

Fatih'te 2 aylık bebeğin şüpheli ölümü sonrası yapılan incelemelerde beslenmediği ortaya çıktı. Anne ve baba dahil 4 kişi gözaltına alındı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Fatih'te şoke eden bebek ölümü: 2 aylık minik bedende şüpheli bulgular, aile fertleri gözaltında

İstanbul'un Fatih ilçesinde 5 Kasım'da dünyaya gelen 2 aylık bir bebek, 55 gün sonra hayatını kaybetti. Ölümü şüpheli bulunan minik bebeğin beslenmediği tespit edilince, annesi, nikahsız yaşadığı babası, dedesi ve anneannesi gözaltına alındı.

BEBEĞİN ÖLÜMÜ ŞÜPHE ÇEKTİ

Olay, 30 Aralık'ta Y.Y. isimli bir kadının 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak 2 aylık bebeğinin nefes almadığını ve hareketsiz olduğunu bildirmesiyle ortaya çıktı. Eve gelen sağlık ekipleri, bebeğin yaşamını yitirdiğini belirledi. Yapılan ilk incelemelerde, bebeğin 5 Kasım'da 3,2 kilogram ağırlığında doğduğu ve taburcu edildikten sonra ağırlığının 2 kilograma düştüğü, karın bölgesinde ise içe çökme olduğu görüldü.

ANNELER BEBEĞİ 3 GÜNDÜR BESLEMEDİĞİNİ İTİRAF ETTİ

İncelemeler sırasında, annenin bebeğin ölümünden yaklaşık 12 saat sonra 112'yi aradığı ve bebeği son 3 gündür beslemediğini söylediği belirlendi. Aile üyelerinin çelişkili ifadeleri de durumu daha da karmaşık hale getirdi. Bu gelişmeler üzerine anne Y.Y. ile nikahsız birlikte yaşadığı ve bebeğin babası olduğu öne sürülen B.Y., aynı evde yaşayan anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili 'kasten öldürme' suçundan soruşturma başlatıldığı ve detayların araştırıldığı öğrenildi.

Bu Yazıyı Paylaş