Gündem

Foça Belediye Başkanı Fıçı, AK Parti’ye katılma kararını açıkladı

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, CHP'den istifa ederek AK Parti'ye katıldığını duyurdu ve siyasi yolculuğunu bu parti çatısı altında sürdüreceğini belirtti.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Foça Belediye Başkanı Fıçı, AK Parti’ye katılma kararını açıkladı

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, CHP'den istifa ederek AK Parti'ye katıldığını sosyal medya üzerinden duyurdu.

Hizmet odaklı bir siyasi yolculuk

Fıçı, yaptığı yazılı açıklamada, siyasi yolculuğunu AK Parti çatısı altında sürdürme kararı aldığını belirtti. Göreve geldiği günden bu yana tek önceliğinin Foça'ya hizmet etmek olduğunu vurgulayan Fıçı, siyasi tercihinin de kentin geleceği açısından önemli hedeflerle şekillendiğini ifade etti. “Göreve geldiğim ilk andan itibaren kalbimde ve aklımda yalnızca tek bir öncelik yer aldı: Foça.” diyen Fıçı, hemşehrilerinin güvenine layık olmak ve kentin yıllardır çözüm bekleyen sorunlarına kalıcı çözümler üretmek için çalıştığını belirtti.

Cesur adımlar ve ortak akıl

Foça’nın potansiyeline ulaşması için cesaret gerektiren adımlar atacaklarını dile getiren Fıçı, “Belediyecilik; siyasi sınırların ötesine geçerek diyalog kurmayı, kentin geleceğini savunmayı gerektirir.” şeklinde konuştu. Fıçı, siyasi yolculuğunu AK Parti çatısı altında sürdüreceğini ve bu kararının geçmişte birlikte siyaset yaptığı isimlere bir mesafe koyma anlamına gelmediğini vurguladı. “Bu karar, geçmiş emeğe ya da birlikte yürüdüğümüz yol arkadaşlarımıza bir mesafe koyma adımı asla değildir.” ifadesini kullandı. Son olarak, Fıçı, belediye hizmetlerinde hiçbir ayrım gözetmeyeceğini belirterek, “Kapımız da gönlümüz de tüm hemşehrilerimize sonuna kadar açıktır.” dedi. Fıçı, demokratik olgunlukla yapılacak eleştirilere saygı göstereceğini, ancak asıl odaklanacağı yerin sorunları sahada çözen bir belediyecilik olacağını açıkladı.

Bu Yazıyı Paylaş