Fransa, Rusya'ya ait petrol tankerine el koydu
Fransa, Rusya'ya ait olduğu belirtilen 'Tagor' isimli petrol tankerine el koydu. Kremlin, bu durumu yasa dışı olarak değerlendirerek tepkisini gösterdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransız donanmasının müttefiklerin desteğiyle Atlantik Okyanusu'nda Rusya'ya ait olduğu belirtilen yaptırım altındaki bir petrol tankerine el koyduğunu duyurdu.
ULUSLARARASI SULARDA DURDURULDU
Macron, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, 'Tagor' isimli tankerin Fransa’nın Brittany kıyılarının yaklaşık 400 deniz mili batısında durdurulduğunu ifade etti. Fransız denizcilik makamları, geminin sahte bayrak taşıdığını bildirdi. Macron, bu durumun uluslararası yaptırımları ihlal ettiğini ve Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaşını finanse ettiğini belirterek, bunu kabul edilemez olarak nitelendirdi.
KREMLİN'DEN YASADIŞI DEĞERLENDİRME
Operasyonun 'deniz hukukuna tam uyum içinde' gerçekleştirildiğini savunan Macron, tankerin çevre ve deniz güvenliği açısından da tehdit oluşturduğunu vurguladı. Ancak Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Fransa’nın bu eylemini yasa dışı olarak değerlendirerek, bunun uluslararası korsanlığın sınırında olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Rusya Büyükelçiliği yetkilileri, el konulan 'Tagor' tankerinin kaptanının Rus vatandaşı olduğuna dair doğrulanmış bilgi bulunmadığını açıkladı.
Bakmadan Geçme
Rusya'da parlamento seçimlerinde son gün: Putin'den savaş vurgusu
Zelenskiy, Rusya'nın hava saldırılarını açıkladı
Çin ve Fransa dışişleri bakanları görüştü
Putin’den NATO Kapısında Şok Saldırı: Liderler Dakikalarla Kurtuldu!
Fransa’da Yolcu Treni Raydan Çıktı: Biri Ağır 44 Yaralı
Rusya, Çin'e enerji tedarikinde %22 paya sahip
