Spor

Galatasaray, Samsunspor'a mağlup oldu: Teknik direktörlerden değerlendirmeler

Galatasaray, Samsunspor karşısında 4-1'lik bir mağlubiyet alırken, her iki teknik direktör maçın ardından değerlendirmelerde bulundu. Okan Buruk hataları vurguladı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Galatasaray, Samsunspor'a mağlup oldu: Teknik direktörlerden değerlendirmeler

Süper Lig’in 32’nci haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Samsunspor’a 4-1 mağlup oldu. Maç sonrası, her iki takımın teknik direktörleri Okan Buruk ve Thorsten Fink, karşılaşmayı değerlendirdi.

Galatasaray, Samsunspor\

Okan Buruk’tan eleştiriler

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maç sonrasında yaptığı açıklamada, iyi bir takıma karşı oynamanın zorluklarına dikkat çekti. Bu karşılaşmada birçok hata yaptıklarını vurgulayan Buruk, “Bugün oyunun pek çok bölümünde hata yaptık. Oyuncularımın şampiyonluk psikolojisi içinde olmaları da etkili olabilir. İyi bir takım ile karşılaştık ve bu durum, en baştan itibaren maça golle başlamamıza rağmen, sonrasında kontrolü kaybetmemize yol açtı” dedi. Buruk, ikinci yarıya da iyi başladıklarını belirterek, “İki net pozisyonumuz vardı ama bunları değerlendiremedik. Rakip her geldiğinde etkili oldu. 10 kişi kalınca zorlandık, ama bütün takım olarak hata yaptık” şeklinde konuştu.

Thorsten Fink’in galibiyet sevinci

Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, alınan galibiyetin çok önemli olduğunu ifade etti. “4-1 gibi bir skorla kazandık ve bu galibiyeti başkanımıza armağan ediyoruz. İlk dakikalarda rakibin defans arkası koşularına cevap veremedik ama sonrasında takım olarak iyi bir reaksiyon gösterdik” diyen Fink, oyuncularının performansından memnun kaldığını belirtti. Fink, “Biz sadece Samsunspor için oynuyoruz. Açız ve özgüvenimiz yüksek. Böyle bir skorla galip geldiğimiz için mutluyuz” ifadelerini kullandı. Ayrıca, sahadaki dizilişlerinin 3-5-2 olduğunu ve bu stratejinin sahada kendilerini gösterdiğini aktardı.

Bu Yazıyı Paylaş