Yaşam

Gaziantep'te engelli bireylerin umut dolu hikayeleri paylaşıldı

Gaziantep'te düzenlenen "Asrın Felaketinde Güçlenen Hayatlar Buluşması" programında, engelli bireylerin umut dolu hikayeleri paylaşıldı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 0
Gaziantep'te engelli bireylerin umut dolu hikayeleri paylaşıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin ardından uzuv kaybı yaşayan engelli bireylerin yaşam hikâyelerini görünür kılmak amacıyla "Asrın Felaketinde Güçlenen Hayatlar Buluşması" programı düzenledi.

DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

Bu anlamlı etkinlik, 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen engelli bireylerin yaşam mücadelesini ve umut dolu yeniden başlangıçlarını kamuoyuyla paylaşmak amacıyla gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Engelli, Yaşlı ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’nde düzenlenen programa, depremden etkilenen 11 ilden gelen vatandaşlar katıldı. Program, Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi’nin deprem sonrası yürüttüğü çalışmaları anlatan kısa film gösterimiyle başladı.

UMUT DOLU ANLAR

Etkinlik, depremde uzuv kaybı yaşayan fizyoterapist Zeynep Büyükardıç ve Buket Ceylan’ın sunumuyla devam etti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, depremin ilk anından itibaren yürütülen çalışmaların güçlü bir dayanışma örneği olduğunu vurgulayarak, “Engel bedende değil, yürekte olur. Biz bu süreçte yürüyemeyenlerin yürümeye, konuşamayanların konuşmaya başladığına şahit olduk” dedi. Şahin, ortez ve protez hizmetlerinin yalnızca sağlık desteği olmadığını, bireylerin hayata yeniden bağlanmasını sağladığını belirtti. Programın en duygusal anları ise UNICEF iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında üretilen “ilk adım ayakkabıları”nın, 15 aylık Yüsra Akbaş ve 16 aylık M. Şerif Aksoy’a takdim edilmesiyle yaşandı. Sahnedeki ilk adımlar, salonda duygusal anlara sahne oldu. Etkinlikte ayrıca ücretsiz protez ve ortez hizmeti alarak hayata yeniden tutunan depremzedeler, yaşadıkları dönüşümü kendi hikâyeleriyle anlattı. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bu Yazıyı Paylaş