Dünya

Gazze'de 3 yıldır süren çatışmaların ardından İsrail, 'Barış Kurulu'na katılıyor

ABD Başkanı Trump'ın öncülüğünde kurulan Gazze Barış Kurulu'na İsrail Başbakanı Netanyahu ve Azerbaycan kurucu üye olarak katılma kararı aldı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Gazze'de 3 yıldır süren çatışmaların ardından İsrail, 'Barış Kurulu'na katılıyor

ABD Başkanı Donald Trump tarafından Gazze Şeridi'nde barış planı çerçevesinde oluşturulan Gazze Barış Kurulu'na İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da katılacağı bildirildi. İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, Netanyahu'nun Trump'ın davetini kabul ettiği ve dünya liderlerinden oluşacak bu önemli kurulun bir üyesi olacağı belirtildi.

ULUSLARARASI KATILIM GENİŞLİYOR

Başbakan Netanyahu'nun bu kararı, Gazze'de 3 yıldır devam eden çatışmaların ardından bölgede barışın tesisi için atılan adımların bir parçası olarak değerlendiriliyor. Kurulun amacı, bölgede kalıcı bir barışın sağlanmasına yönelik çözüm önerileri geliştirmek.

AZERBAYCAN DA KURUCU ÜYE OLUYOR

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze Barış Planı'nın ikinci aşaması kapsamında kurulan bu uluslararası organizasyona Azerbaycan da kurucu üye olarak davet edildi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Trump'ın 16 Ocak'ta Barış Kurulu'nun kurulması yönündeki kararının ardından Azerbaycan'ın da daveti kabul ettiği ve kurucu üye olma niyetini ABD'ye ilettiği duyuruldu. Azerbaycan, uluslararası iş birliğine ve barışa katkı sağlama konusundaki istekliliğini vurguladı.

Bu Yazıyı Paylaş