Gençler Sultanbeyli'de Başkan ve Usta Gazetecilere Soruyor: Meraklı Bekleyişe Samimi Yanıtlar!
Sultangazi'de düzenlenen 'Gençler Soruyor' etkinliğinde Başkan Dursun ve usta gazeteciler Fulya Öztürk, Türker Akıncı gençlerle buluştu. Spor başarıları, yeni projeler ve gazetecilik mesleğinin incelikleri konuşuldu.

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, usta gazeteciler Fulya Öztürk ve Türker Akıncı ile birlikte gençlerin sorularını yanıtladığı 'Gençler Soruyor, Başkan ve Usta Gazeteciler Yanıtlıyor' adlı özel bir etkinliğe katıldı. Recep Tayyip Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen programda, öğrenciler hem mesleki meraklarını gidermek üzere gazetecilere sorular yöneltti hem de ilçeye dair merak ettiklerini doğrudan Başkan Dursun'dan öğrendi.

SULTANGAZİ'DEN AVRUPA SPOR ŞEHRİNE GURUR DOLU ADIMLAR
Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, konuşmasında ilçenin spordaki başarılarına dikkat çekerek, Avrupa Parlamentosu tarafından 'Avrupa Spor Şehri' unvanını aldıklarını belirtti. Bu unvanın, ilçenin yurtdışında tanıtılması için önemli bir adım olduğunu vurgulayan Dursun, "Bu gerçekten büyük başarı. İlçede yürüttüğümüz hummalı çalışmanın böyle bir ünvanla taçlanması gerçekten mutluluk verici. Ben inanıyorum ki sporcularımız daha da büyük başarılar elde edecek ve Sultangazi’den geleceğin yıldız sporcuları çıkacak" dedi. Dursun ayrıca, Sultanşehir Kültür Adası ve Sinema Tarihi Müzesi gibi büyük projelerin de yapımına başladıklarını ve şehrin 'Sultan Şehir' hedefine emin adımlarla ilerlediğini sözlerine ekledi.

GAZETECİLİKTE VİCDAN VE DİJİTALİN ÖNEMİ
Gazeteci Fulya Öztürk, 6 Şubat deprem bölgelerindeki deneyimlerini paylaşarak, gazeteciliğin insanlığı unutmadan haberi doğru aktarmak olduğunu belirtti. "Vicdanlı, merhametli bir insansan zaten hassasiyet gösteriyorsun. Gazetecilik, insanlığını da unutmayarak haberi en doğru şekilde karşı tarafa aktarmaktır" diyen Öztürk, bu meslekteki hassasiyetin altını çizdi. Türker Akıncı ise gazeteci olmak isteyen gençlere dijital medyanın önemini vurgulayarak, bu alanın gençler tarafından daha derinlemesine öğrenilmesi gerektiğini ifade etti. Akıncı, dijital medyanın sunduğu hızlı iletişim imkanlarına karşın, yanlış bilgilerin yayılması riskine de dikkat çekerek, "Dolayısıyla gelecek nesillerin dijital medyanın inceliklerini iyi özümsemesi lazım" şeklinde konuştu.
Bakmadan Geçme
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'da gençlerle bir araya geldi
Çakırözer, Sincan Cezaevi'nde tutuklu gazetecileri ziyaret etti
TGC'den gazetecilik faaliyetlerine yönelik baskılara sert tepki
BirGün'ün 'paralı figüran' iddiası ortalığı karıştırdı: Gazeteciler hedef mi gösteriliyor?
Nazmi Bilgin: Özgür basın, demokrasinin vazgeçilmez direğidir
TGC Basın Özgürlüğü Ödülleri sahiplerini buldu: Gazetecilik üzerindeki baskılara dikkat çekildi
