Gündem

Grand Kartal yangını davasında acılı aile: Adalet istiyoruz

Boludaki Grand Kartal Otel yangınında ailesini kaybeden Uğurtan Doğan, davanın üçüncü duruşmasında adalet talep etti. Doğan, tüm sanıkların olası kastla yargılanmasını ve bu facianın benzerlerine engel olmasını istedi. Eşi Sıdıka Doğan ise
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Grand Kartal yangını davasında acılı aile: Adalet istiyoruz

Boluda 78 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel yangınına ilişkin davanın üçüncü duruşmasının ikinci gününde, faciada ailesini kaybeden Uğurtan Doğan, adaletin yerini bulmasını talep etti.

ADALET VE EMPATİ BEKLENTİSİ

Uğurtan Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Biz intikam değil, adalet istiyoruz diyerek, davanın sonucunun yüreklerine su serpmesini umduğunu belirtti. Özellikle otelin yönetim kurulu başkan vekili ve diğer iki üyesinin olası kasttan yargılanıp bilinçli taksire çevrilen iddianamelerinin tekrar olası kastla değerlendirilmesini talep etti. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri hakkında da soruşturma izni çıktığını ancak bu yetkililerin de ana dava ile birlikte değerlendirilmesini beklediklerini, ancak ayrı bir dava şeklinde ilerleyecek olmasından dolayı bir üzüntü duyduklarını ifade etti. Doğan, mevcut 18 sanığın yanı sıra tüm 32 sanığın olası kastla yargılanıp cezalandırılmasının, Türkiyede benzeri sorumsuzluklara karşı önemli bir engel teşkil edeceğini düşündüğünü söyledi.

KAYBEDİLEN DEĞERLER VE GÜVEN

Uğurtan Doğanın eşi Sıdıka Doğan ise yaşadıkları tarifsiz acıyı dile getirerek, çocukları ve torunları gibi en büyük değerlerini kaybettiklerini belirtti. Yönetim kurulu üyeleri, otel müdürü ve bu sürece katkı sağlayan herkesin olası kastla yargılanmasını umduklarını ve Türk adaletine güvendiklerini vurguladı. Sıdıka Doğan, hakkaniyetli bir yargılama süreciyle haksızlık ve adaletsizlik yaşamayacaklarına inandığını ifade etti. Duruşma salonundaki atmosferin ağırlığına değinen Doğan, sanıkların kendilerini savunma biçimlerinin ve suçsuz olduklarını iddia etmelerinin kendilerini yaraladığını, ortada apaçık gerçekler varken basit insani reflekslerin bile gösterilemediğini görmenin üzücü olduğunu sözlerine ekledi. Buna rağmen, temmuz ayından beri süren bu süreçte adaletli ve hakkaniyetli bir sonuç çıkacağına inandıklarını ve sorumluların olası kasttan yargılanacaklarını umduklarını belirtti. Bakanlık soruşturmalarının da bu davayla birlikte yürütülmesini arzu ettiklerini, çünkü kurumsal düzeyde de sorumluluğu olan birçok kişi olduğunu dile getirdi.

Bu Yazıyı Paylaş