Günler Önce Yazmıştı! Altaylı'nın ROK Kulisi Gerçekleşti
Fatih Altaylı’nın Rasim Ozan Kütahyalı’nın tahliye edileceğine ilişkin günler önce aktardığı kulis, Kütahyalı’nın tahliye edilmesiyle yeniden gündeme geldi. Altaylı, “Bilgi kaynaklarımız doğru imiş” değerlendirmesinde bulundu.

Gazeteci Fatih Altaylı’nın, Rasim Ozan Kütahyalı hakkında günler önce kaleme aldığı yazıda aktardığı kulis bilgisi, Kütahyalı’nın tahliye edilmesinin ardından yeniden tartışma konusu oldu. Altaylı, önceki yazısında Kütahyalı’nın yasa dışı bahis ve suçtan kaynaklanan gelirlerin aklanması gibi suçlamalar kapsamında tutuklu bulunduğunu belirterek, kulislerde Kütahyalı’nın itirafçı olduğu ve önümüzdeki günlerde tahliye edilebileceğinin konuşulduğunu aktarmıştı. Altaylı’nın aktarımının ardından Kütahyalı’nın avukatı Burak Mengü kendisiyle iletişime geçti. Mengü, müvekkilinin itirafçı olduğu yönündeki iddiayı reddetti.
Avukatı İddiaları Yalanlamıştı
Altaylı, avukat Burak Mengü ile yaptığı görüşmede Kütahyalı’nın itirafçı olmadığının kendisine aktarıldığını yazdı. Mengü’nün Altaylı’ya, “Müvekkilim itirafçı olmadı. En azından benim bildiğim kadarıyla olmadı” dediği belirtildi. Mengü ayrıca bu konuyu Kütahyalı’ya da sorduğunu ve Kütahyalı’nın itirafçı olmadığını söylediğini aktardı. Altaylı ise bunun üzerine ilk yazısında kesin bir hüküm kurmadığını vurgulayarak, savcıların elindeki olduğu öne sürülen ifadeleri gören bir kişinin söz konusu kişinin Kütahyalı olabileceğini söylediğini aktardığını belirtti. Ayrıca Kütahyalı hakkında yürütülen soruşturma ile Cem Küçük ve Tahir Sarıkaya hakkındaki soruşturmaların birbirinden bağımsız olduğu da Altaylı tarafından ifade edildi.
“Bilgi Kaynaklarımız Doğru İmiş”
Rasim Ozan Kütahyalı’nın tahliye edilmesinin ardından gözler yeniden Altaylı’nın günler önceki yazısına çevrildi. Altaylı, yeni yazısında “Söylediğimiz tahliye” başlığı altında daha önce aktardığı kulisi hatırlattı ve Kütahyalı’nın tahliye edilmesini değerlendirdi. Altaylı, yazısında şu ifadeleri kullandı: “Ve dün akşam saatlerinde, tam da dediğimiz gibi, tam da bana söylendiği gibi Kütahyalı tahliye edildi.” Gazeteci, ardından bilgi kaynaklarına ilişkin değerlendirmesinde, “Demek ki, bilgi kaynaklarımız doğru imiş. Ateş olan yerden duman çıkıyormuş.” ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme
Son Dakika... Deniz Göktaş Hakkında Tahliye Kararı
Deniz Göktaş hakkında tahliye kararı verildi
İngiltere'deki ABD üssü yakınında bazı evler tahliye edildi
Tahliyesi Gündem Olmuştu: Mehmet Cemil Acar Yeniden Tutuklandı!
Evinden Çıkan Servetle Gündeme Gelmişti: Mehmet Cemil Acar Tahliye Oldu
Fon Krizinde Bankacı İtirafı: "Bankaların Parayı Tamamen Ödeme Yükümlülüğü Yok!"
