Halk TV'ye kayyum atandı
YENİ Parti Milletvekili Mahmut Tanal, Halk TV'ye kayyum atanmasını siyasi bir müdahale ve sansür olarak nitelendirdi. Tanal, bu durumun halkın haber alma hakkını hedef aldığını ve baskıcı rejimlerin bir göstergesi olduğunu belirtti.

YENİ Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Halk TV'ye kayyum atanması ve yayının durdurulmasıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Tanal, bu durumun siyasi bir müdahale olduğunu ve halkın haber alma hakkını hedef aldığını belirtti.
Siyasi müdahale vurgusu
Tanal, Halk TV'ye kayyum atanmasının arkasında Ekrem İmamoğlu'nun duruşması ve Meclis'teki fon vurgunuyla ilgili yasal düzenlemeler olduğunu söyledi. Bağımsız ve tarafsız televizyonların mağdurların sesini duyurmaya çalıştığını ve bu nedenle iktidar tarafından hedef alındıklarını dile getirdi. Milletvekili, bu uygulamanın baskıcı ve otoriter rejimlerin bir göstergesi olduğunu vurguladı.
Sansür ve halkın iradesi
Mahmut Tanal, Halk TV'nin yayınının durdurulmasını, ekranların karartılmasını ve kayyum atanmasını adeta bir "idam cezası" olarak nitelendirdi. Halk TV'nin 86 milyon insana ait olduğunu ve kapatılmasının vatandaşın iradesine ve söz hakkına ket vurmak anlamına geldiğini ifade etti. Tanal, bu sansürün baskıcı, otoriter ve faşist bir anlayışın açıkça göstergesi olduğunu belirterek, "Ekranları karartarak fon vurgununun üzerini örtemezsiniz" dedi. Basın özgürlüğüne ve haber alma hakkına sahip çıkılması çağrısında bulundu.
Bakmadan Geçme
Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'tan veda mesajı
Halk TV'ye kayyum atandı, DEM Parti tepki gösterdi
KESK, kayyum atanan Halk TV'ye destek ziyaretinde bulundu
Avrupa Türk gazeteciler Halk TV operasyonunu kınadı
TBMM'de Halk TV'ye kayyum atanması önergesi reddedildi
Özgür Özel’den Halk TV’ye destek ziyareti! 200 çalışanın geleceği tehlikede
