Hava Kuvvetleri Komutanı Kadıoğlu, BAE'li mevkidaşı ile görüştü
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, BAE Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Rashed Mohamed Abdulla Al Shamsi ile Ankara'da görüştü. İki ülke arasındaki askeri iş birliğinin geliştirilmesi ele alındı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri Hava Kuvvetleri ve Hava Savunma Komutanı Tümgeneral Rashed Mohamed Abdulla Al Shamsi ile Ankara'da bir araya geldi. Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, görüşme Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nda gerçekleşti.

RESMİ DAVET KAPSAMINDA BULUŞMA
Tümgeneral Al Shamsi, Orgeneral Kadıoğlu'nun resmi davetlisi olarak Türkiye'de bulunuyordu. BAE'li heyet, bu kapsamda Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nı ziyaret etti. İki ülke hava kuvvetleri komutanları arasındaki bu görüşme, askeri iş birliği ve ilişkilerin değerlendirilmesi için önemli bir fırsat olarak görülüyor.

İLİŞKİLERİN GELİŞTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR
Görüşmede, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki mevcut askeri ve savunma iş birliğinin durumu ele alındı. İki komutan, karşılıklı çıkarlar doğrultusunda ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve derinleştirilmesi yönünde görüş alışverişinde bulundu. Bu tür üst düzey temaslar, bölgesel güvenlik ve istikrar açısından da büyük önem taşıyor.
Bakmadan Geçme
Hava Kuvvetleri Komutanı Dalkıran, yılın ilk eğitim uçuşunu yaptı
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilecek HÜRJET ilk uçuşunu gerçekleştirdi
T-625 GÖKBEY helikopteri için uçuş ekibi eğitimlerini tamamladı
Hava Kuvvetleri Komutanlığında devir teslim töreni yapıldı
Hava Kuvvetleri komutanı değişti
YAŞ kararları açıklandı: Hava Kuvvetleri Komutanı değişti!
