Sağlık

Hemşireler Haftası'nda sesleri yükseldi: 'Fedakarlığımızın karşılığını istiyoruz

Sağlık-Sen, Hemşireler Haftası'nda hemşirelerin sahada yaşadığı zorlukları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi taleplerini dile getirdi. Gece nöbetleri, ücretlendirme ve sosyal alanlar masaya yatırıldı.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Hemşireler Haftası'nda sesleri yükseldi: 'Fedakarlığımızın karşılığını istiyoruz

Sağlık-Sen, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası vesilesiyle anlamlı bir program düzenleyerek, hemşirelerin sahada yaşadığı zorluklara ve çözüm önerilerine dikkat çekti.

Hemşireler Haftası\

SAHADAKİ DENEYİMLER MASAYA YATIRILDI

Memur-Sen Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Hemşireler Konuşuyor' adlı etkinlikte, hemşirelerin mesleki karşılaştıkları sorunlar, çözüm önerileri ve sahadaki deneyimleri derinlemesine ele alındı. Etkinlik, tiyatro gösterileri, söyleşiler, yarışmalar ve çeşitli sosyal aktivitelerle renklendirildi. Programa Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan'ın yanı sıra TBMM Sağlık Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülay Yazıcı, sendika üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Hemşireler Haftası\

GECE NÖBETLERİ VE ÇALIŞMA KOŞULLARI GÜNDEMDEYDİ

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, yaptığı konuşmada hemşireliğin sadece bir meslek değil, aynı zamanda vicdanla yapılan bir insanlık hizmeti olduğunu vurguladı. Pandemi ve deprem gibi zorlu süreçlerde hemşirelerin gösterdiği fedakarlığı takdir eden Doğan, gece nöbetleri gibi zorlu çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti. Hemşirelerin, ebelerin ve hekimlerin ücretlerinde ve nöbet teşviklerinde güçlendirici düzenlemelerin önemine değinen Doğan, doğrudan hastayla temas eden hemşirelerin emeğinin de kendi içinde ayrıca değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Çalışma ortamlarının iyileştirilmesiyle hizmet kalitesinin de artacağına inandığını söyleyen Doğan, sosyal alanlar, dinlenme odaları ve daha güçlü fiziki çalışma ortamlarının hemşireler için bir ayrıcalık değil, nitelikli sağlık hizmetinin doğal bir parçası olduğunu savundu. Hastane kantinlerinde sağlık çalışanlarına indirimlerin de bu emeğe verilen değerin bir göstergesi olacağını ekledi. Türk hemşirelerinin uluslararası alanda takdir gördüğünü belirten Doğan, mesleki aidiyeti güçlendirecek her adımın sağlık sistemine güç katacağını söyledi.

Bu Yazıyı Paylaş