Hüseyin Çelik'ten Davutoğlu'na yönelik soruşturmaya eleştiri
Hüseyin Çelik, Davutoğlu hakkında başlatılan 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturmasını eleştirerek, sert siyasi eleştirinin hakaretle özdeşleştirilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, geçmişteki siyasi yorumları nedeniyle eski Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkında başlatılan soruşturmayı eleştirdi.
Eleştirinin sınırları
Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Davutoğlu'nun geçmişteki siyasi değerlendirmelerinin Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla soruşturma konusu yapılmasını doğru bulmadığını vurguladı. Demokratik siyasetin özünde eleştirinin bulunduğunu belirten Çelik, sert eleştiriler ile hakaret arasındaki farkın dikkatle belirlenmesi gerektiğini ifade etti.
İfade özgürlüğü ve hukuk
Çelik, “Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık gibi önemli görevlerde bulunmuş bir siyasetçinin, iktidarın uygulamalarına yönelik eleştirilerinin siyasetin alanında değerlendirilmesi gerekmektedir” dedi. Ayrıca, ifade özgürlüğünün sınırsız olmadığını ancak hakaretin de meşru görülemeyeceğini kaydetti. Çelik, yargının tarafsızlığı ve ifade özgürlüğü açısından kaygıların doğduğunu belirterek, “Siyasetçinin sözüne siyasetle yanıt verilmelidir” şeklinde konuştu.
Bakmadan Geçme
AK Parti’nin İki Eski Başbakanı Arasında Sessiz Hesaplaşma
Fatih Altaylı Erdoğan'ı Haklı Buldu: Davutoğlu ve Arınç'a Sert Tepki!
Davutoğlu’nun Oğlunun Nikahına Arınç-Gökçek Gerilimi Damga Vurdu
Soruşturma Gölgesinde Nikah Daveti: Davutoğlu Erdoğan'ı Oğlunun Düğününe Çağırdı
Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla ifade verdi
Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla ifade verdi
