İBB davasında İmamoğlu'na yakın kritik isimler tahliye olacak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen "Yolsuzluk" soruşturması kapsamında açılan dev davanın duruşmaları dördüncü haftasına girdi.

Aralarında görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 107’si tutuklu toplam 407 sanık, Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesindeki 1 No'lu salonda hakim karşısına çıkıyor.
İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen davanın 13’üncü duruşmasında, savunması alınmayan sanıkların ve avukatların tahliye talepleri karara bağlanacak.
3 Bin 809 Sayfalık İddianame: İmamoğlu İçin Binlerce Yıl Hapis İstemi
11 Kasım 2025 tarihinde tamamlanan kapsamlı iddianamede, Ekrem İmamoğlu "örgüt lideri" olmakla suçlanıyor. İddianameye göre İmamoğlu’na yönelik suçlamalar arasında; rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, suç gelirlerinin aklanması ve kamu kurumlarını dolandırma gibi 142 farklı eylem yer alıyor.
İstenen Ceza: İmamoğlu için 828 yıl 2 aydan 2 bin 352 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
Kapsam: İddianame, vergi usul kanunundan orman kanununa muhalefete kadar çok geniş bir suç yelpazesini barındırıyor.
Savcılık Mütalaasını Açıkladı: 7 Tahliye Talebi
Duruşmanın bugünkü oturumunda savcı, tutukluluk hallerine ilişkin mütalaasını sundu. Savcılık, tutuklu kaldıkları süre ve suç vasfını göz önünde bulundurarak aşağıdaki isimlerin tahliyesini istedi:
Sırrı Küçük (Özgür Karabat’ın şoförü)
Kadriye Kasapoğlu (Ekrem İmamoğlu’nun Özel Kalem Müdürü)
Fatih Yağcı (Ağaç A.Ş. çalışanı)
Evren Şirolu (İş insanı)
Ali Üner (İş insanı)
Ebubekir Akın (Halk otobüsü sahibi)
Davut Bildik (İSPER personeli)
Savcılık, diğer sanıkların mevcut tutukluluk hallerinin devamını talep etti.
Karar İçin Gözler Perşembe Gününde
Mahkeme heyeti, savunma listesine göre her avukata yaklaşık 15-20 dakikalık söz hakkı tanıyor. Bugün, yarın ve çarşamba günü devam edecek olan avukat beyanlarının ardından mahkemenin ara kararını açıklaması bekleniyor.
Kritik Karar Günü: Mahkeme heyeti, tahliye taleplerine ve davanın gidişatına ilişkin nihai ara kararını perşembe günüaçıklayacak.
Dava Takvimi:
Pazartesi - Çarşamba: Avukat savunmaları ve tahliye taleplerinin dinlenmesi.
Perşembe: Mahkemenin tahliye ve tutukluluğun devamına ilişkin kararı.
Bakmadan Geçme
Zonguldak'ta terör örgütü davasında 2 tahliye
Tuzla'da ölümlü kazada minibüs şoförü tahliye edildi
Cem Küçük Soruşturmasında Etkin Pişmanlık: İsmail Çanak Serbest Bırakıldı
Günler Önce Yazmıştı! Altaylı'nın ROK Kulisi Gerçekleşti
Son Dakika... Ekrem İmamoğlu'ndan 'Çerçeve Yasa' Paylaşımı!
İspanya'daki orman yangını nedeniyle 500 kişi tahliye edildi
