Gündem

İBB'den Erdoğan'a Sefaköy-Beylikdüzü metrosu için imza çağrısı

İBB Başkanvekili Nuri Aslan, Sefaköy-Beylikdüzü metrosu için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a imza çağrısı yaptı. Aslan, raylı sistem ağının 402,6 km'ye ulaştığını ve yerli tramvay projesinin tamamlandığını belirtti.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
İBB'den Erdoğan'a Sefaköy-Beylikdüzü metrosu için imza çağrısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan, Sefaköy–Beylikdüzü–TÜYAP Metro Hattı'nın projelendirilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Aslan, projenin kamu yatırım programına alınması için Erdoğan'dan "Lütfen bu imzayı atın" diyerek destek istedi.

İBB\

Ulaşım yatırımları ve hedefler paylaşıldı

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (SKUP) Aşama II Projesi'nin kapanış etkinliğinde konuşan Aslan, raylı sistem ağının 402,6 kilometreye ulaştığını, 2 bin yeni otobüs alımı, yerli TRAM34 projesi ve yaya ulaşımına yönelik çalışmaları anlattı. 2050 yılına kadar karbon nötr ve iklim krizine karşı dayanıklı bir İstanbul hedeflediklerini vurgulayan Aslan, İstanbul'un toplu ulaşımında raylı sistemlerin payının yüzde 35'ten yüzde 43'e yükseldiğini belirtti.

İBB\

Yerli üretim ve yeni hatlar

Aslan, İBB'nin yerli üretim TRAM34 projesi kapsamında 34 tramvay ürettiğini ve ilk araçların Aralık sonunda hizmete gireceğini duyurdu. Ayrıca, 13 kilometrelik Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattının 19 Aralık'ta açılacağını ve Pendik-Kaynarca-Fevzi Çakmak hattının 2027'de hizmete gireceğini açıkladı. 2028 yılına kadar çeşitli hatlarda yeni metro projelerinin de tamamlanması hedefleniyor. İETT filosuna ise 2 bin yeni otobüs ve metrobüs kazandırılacak.

İBB\İBB\İBB\İBB\İBB\

Bu Yazıyı Paylaş