İmamoğlu iddianamesindeki Capacity AVM detayı!
İmamoğlu iddianamesi, Capacity AVM ortaklarından otopark ruhsatı için 5 milyon dolarlık rüşvet talep edildiğini ortaya koydu. Örgütün tehdit ve kamu gücüyle para toplama çabaları da iddianamede yer aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan iddianamede, kurulan çıkar amaçlı bir suç örgütünün İstanbul'un geneline yayıldığı ve yetki alanı dışındaki işlere dahi müdahale ettiği iddiaları yer alıyor. Olayın merkezinde, Capacity Alışveriş Merkezi ortaklarının Bakırköy Belediyesi'nden otopark ruhsatı alma süreci ve bu süreçte ortaya çıkan rüşvet talepleri bulunuyor.
BELEDİYEDEN OTOPARK RUHSATI KAVGASI
İddianameye göre, Capacity AVM ortakları yeni belediye başkanına gerçekleştirdikleri nezaket ziyaretinin ardından, şüphelilerden Ali Rıza Akyüz tarafından ilk etapta 3 milyon dolarlık bir rüşvet talebiyle karşılaştı. Talebin geri çevrilmesi üzerine, tanıklar aracılığıyla yürütülen pazarlıklar sonucunda bu miktar tam 5 milyon dolara çıkarıldı. Bu aşamada, iddianamede örgüt üyelerinin sürece dahil olduğu ve talebi yükselttiği özellikle vurgulanıyor.
TEHDİTLER VE KAMU GÜCÜ KULLANIMI
Rüşvet talebinin sonuçsuz kalmasının ardından, iddianamede şüphelilerin müştekilere yönelik idari para cezaları kesme ve deprem raporu gibi çeşitli tehditlerde bulunduğu belirtiliyor.
Örgütün, kamu gücünü kullanarak para toplama çabalarının da detaylandırıldığı raporda, Serkan Aydın isimli şüphelinin rüşvet vererek tesis devir işlemini başarıyla gerçekleştirdiği de ek bir eylem olarak kayıtlara geçti.
Bakmadan Geçme
İmamoğlu: Fon vurgunu ve İBB operasyonları bağlantılı
İmamoğlu, Vali Davut Gül'ün dinlenmesini talep etti
İBB Davası 102. günde: Mahkeme başkanı 2 haftada bitirmeyi planlıyor
İmamoğlu'ndan çiftçi Emine Teğin'e mesaj
Son Seçim Anketi Yayımlandı: Erdoğan, İmamoğlu, Yavaş ve Erbakan’ın Oy Oranları!
İmamoğlu: Adil yargılanma herkesin hakkı
