Dünya

İran'da protestolarda ölü sayısı 65'e ulaştı, 7'si çocuk

İran'da ekonomik sorunlar nedeniyle başlayan ve 14 gündür süren protestolarda 65 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 311 kişi gözaltına alındı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
İran'da protestolarda ölü sayısı 65'e ulaştı, 7'si çocuk

İran'da ekonomik sorunlar nedeniyle başlayan ve 14 gündür devam eden protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısı 65'e yükseldi. İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA) tarafından yapılan açıklamaya göre, ölenlerin 7'si 18 yaşından küçük olmak üzere 50'si gösterici, 15'i ise emniyet güçlerine bağlı kişilerden oluşuyor.

PROTESTOLAR 31 EYALETE YAYILDI

Ülkenin 31 eyaletindeki 512 farklı noktada yaşanan protestolarda toplam 2 bin 311 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Bu veriler, protestoların ülke genelinde ne kadar yaygın olduğunu ve hükümetin müdahalesinin boyutunu gözler önüne seriyor.

TAHRAN SAVCISINDAN SERT UYARI

İran medyasında yer alan haberlere göre, Tahran Savcısı Ali Salihi başkentin sokaklarının güvensiz olduğunu belirterek vatandaşları dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Salihi, protestolara karışan herkesle etkin bir şekilde mücadele edileceğini vurguladı ve üzerinde kesici veya delici alet bulunan kişilere ateşli silah taşıyanlarla aynı prosedürün uygulanacağını açıkladı.

Bu Yazıyı Paylaş