İran Dışişleri Bakanı Arakçi'den ABD'ye 'Saygı Gösterin' Çağrısı: Yaptırımlar ve Saldırılar Başarısız Oldu
İran Dışişleri Bakanı Arakçi, ABD'nin ülkesine yönelik tüm düşmanca eylemlerinin başarısız olduğunu belirterek, Washington'a yaptırımlar ve saldırılar yerine saygı göstermeyi deneme çağrısı yaptı.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ülkesinin ABD tarafından çeşitli saldırılara maruz kaldığını belirterek, Washington'a "Artık farklı düşünmenin zamanı geldi. Saygı göstermeyi deneyin" çağrısında bulundu.
ABD'NİN DÜŞMANCA EYLEMLERİ BAŞARISIZ OLDU
Arakçi, sanal medya hesabından paylaştığı köşe yazısında, İran halkının protestolarda hayatını kaybeden yakınları için yas tuttuğunu ve bölgede "diplomasinin nihai başarısızlığı" gibi yeni bir tehdidin belirdiğini vurguladı. Olası bir topyekun savaşın sonuçları hakkında uyarıda bulunan Arakçi, böyle bir çatışmanın kaotik ve şiddetli olacağını, İsrail ve müttefiklerinin Beyaz Saray'a sunduğu hayali zaman çizelgelerinden çok daha uzun süreceğini ifade etti.
TRUMP'A NET MESAJ: FARKLI DÜŞÜNÜN
ABD Başkanı Donald Trump'a doğrudan bir mesaj gönderen Arakçi, "İran'ın Başkan Trump'a mesajı nettir: ABD, yaptırımlardan siber saldırılara ve doğrudan askeri müdahaleye kadar akla gelebilecek her türlü düşmanca eylemi denedi. Son olarak büyük bir terör operasyonunu körükledi ancak bunların hepsi başarısız oldu. Artık farklı düşünmenin zamanı geldi. Saygı göstermeyi deneyin" değerlendirmesini yaptı.
Bakmadan Geçme
İran uçağı rota sorunuyla Tahran'a döndü
ABD'nin yeni çözümü yine yaptırım, diyor İran Dışişleri Bakanı
ABD, Türkiye'den üç şirkete İran yaptırımı uyguladı
İran'dan ABD'ye sert uyarı: Saldırılara acı verici karşılık
Golden Global Bank, ABD'nin yaptırım iddialarını reddetti
Kalibaf: ABD'nin sözlerine kimse inanmıyor
